h i r d e t é s

Lépj a nagyok közé – A SEO szakember elárulja a sikeres keresőoptimalizálás fortélyait

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lépj a nagyok közé – A SEO szakember elárulja a sikeres keresőoptimalizálás fortélyait

2023. január 30. - 05:08

Szeretnéd megtudni, hogyan javíthatod a honlapod keresőoptimalizálását? Balog Botond SEO szakértő betekintést nyújt a keresőoptimalizálás világába, valamint megosztja tapasztalatait és tippjeit. Fedezd fel, milyen lépéseket tehetsz a weboldalad látogatottságának növelése érdekében, és hogyan érhetsz el sikereket a Google-ben.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Milyen változások voltak a SEO terén az utóbbi években?

Az elmúlt években sok változás volt a SEO terén. A Google folyamatosan fejlődik, hogy jobb találatokat biztosítson a felhasználók számára, és ehhez a tartalomgyártóknak is alkalmazkodniuk kell. Leginkább a tartalomminőség és a felhasználói élmény jelentősége nőtt. Ma már tényleg csak értékes és releváns tartalommal lehet érvényesülni.

Melyik területet tartod a legfontosabbnak a keresőoptimalizálásban?

Úgy vélem, hogy a kulcsszavak kiválasztása és a tartalom optimalizálása a leglényegesebb. Ha megérted a vállalkozásod célközönségét, és a megfelelő kulcsszavakat használod a tartalom előállításához, akkor jó eséllyel fogod tudni növelni a honlapod organikus látogatottságát.

Milyen tanácsot adnál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek most kezdenek el a SEO-val foglalkozni?

Mindig azt tanácsolom, hogy először is ismerkedjenek meg a keresőoptimalizálás alapjaival. Fontos megérteni, hogy mi a célja a keresőoptimalizálásnak, és hogyan működik a keresőmotor. Majd készítsenek egy stratégiát, és fókuszáljanak a tartalomminőségre és a felhasználói élmény javítására. Ha pedig a weboldal készen áll arra, hogy a hírét vigyék a nagyvilágban, akkor külső hivatkozások szerzésével (értsd: linképítés) erősíthetik a találati listán elfoglalt pozícióját.

Milyen eszközöket javasolsz a SEO követésére és elemzésére?

Számos ingyenes és fizetős eszköz áll rendelkezésre. A Google Analytics a weboldal látogatottságának és forrásainak elemzésére szolgál, míg a Google Search Console a weboldal Google-beli teljesítményét követi. Személyes kedvencem az Ahrefs, ami a kulcsszavak kiválasztásában és a versenytársak elemzésében a leghasznosabb. Azt javasolnám, próbálj ki minél több eszközt, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Milyen jövőbeli tendenciákat látsz a SEO terén?

Azt gondolom, hogy csakúgy, mint a mesterséges intelligencia és a személyre szabott találatok, a hangalapú keresések is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak majd a keresőmotorokban. A tartalomminőség és a felhasználói élmény továbbra is kulcsfontosságú lesz.


Kommentelne? Kattintson ide!