fbpx Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját, őt amúgy sem érdeklik az anyagiak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját, őt amúgy sem érdeklik az anyagiak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját, őt amúgy sem érdeklik az anyagiak

2017. augusztus 04. - 12:55

 

„Nem engem támogat a kormány, hanem projekteket.” - írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu

A Németországban élő magyar zenész a tavaly kormányközelbe – Schmidt Mária tulajdonába – került Figyelőnek adott interjúban beszélt erről. A lap első kérdése arról az 1,4 milliárd forintos támogatásról szólt, amelyet a Mandoki Soulmates az európai turnéjára kapott az Orbán-kormánytól az 1956-os emlékév részeként. 

A felvetésre, hogy rendjén van-e a támogatás, Lelsie Mandoki így válaszolt:

Először is tisztázzuk: nem engem támogat a kormány, hanem projekteket, amelyekben engem közreműködő művészként kérnek fel azok a szakemberek, akik ezeket a programokat megvalósítják.

Ehhez hozzáfűzte, szerénytelenség nélkül állíthatja, hogy olyan produkciókban vehetett részt, amelyek öregbítették Magyarország hírnevét, őt magát pedig művészként „igazából sohasem” érdekelték az anyagiak.

Mandoki az interjúban elárulta azt is, hogy „pesti srácnak” tartja magát, aki „ingázik a nagyvilágban”, de az életének a központja München, hogy Németországban már a negyedik olyan választási kampány következik, amelyben „a maga módján, mint művész” részt vesz – mindig is támogatta Angela Merkelt –,

és azt is, hogy amíg Magyarországon bárhova, a Hír TV-re, az ATV-re vagy az RTL Klubra kapcsolta a televíziót, kormánykritikus hangokat hallott, addig Németországban a political correctness uralkodik, és csak egyféle hangadó vélemény van a vezető médiában.

A Világgazdaság tavaly augusztusban írta meg, hogy a németországi Tutzingben bejegyzett Red Rock Musikproduktion GmbH 1,4 milliárd forintos magyar állami megbízást nyert el a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel beadott közös pályázaton olyan „művészeti kiadványok” megvalósítására, amelyeken keresztül Magyarország kulturális-történelmi értékei bemutatásra kerülnek. 

A pályázatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda írta ki. A Network 360 Rogán Antal tárcavezető szomszédjának, Csetényi Csabának a cége. (A Csetényivel készült interjúnkat ide kattintva olvashatják el.)

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s