h i r d e t é s

Leszállt az első nemzetközi légijárat Kecskeméten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Leszállt az első nemzetközi légijárat Kecskeméten

2016. április 01. - 09:57
0 komment

Ma reggel 6.13 perckor landolt az „A Nemzeti Légitársaság” első A380-800 típusú repülőgépe. A Bakuból érkező repülőgép tankolást követően már tovább is indult.

A légitársaság vezérigazgatója-alapítója-elnöke-szóvívője-portása EM Lőrinc lapunknak elmondta nagy nap ez a kecskemétiek életében. Az első járathoz további 128 csatlakozik majd, melyek a keleti nyitás jegyében összekötik majd össze a hírös várost Mongólia, Szomália legfrekventáltabb pontjaival is.

A Társaság szóvívője elmondta a flotta gerincét az 54 db 5 székre konfigurált óriásgépek alkotják, de a jövőben megjelenhetnek 1000 székre konfigurált változatok is. „Ezek nyugaton ragadt imperialista fiaink hazaszállítását, míg a visszaúton naposcsibék nyugatra exportálására szolgálják majd.”
Megkérdeztük a repülőtér üzembentartóját is, aki szűkszavú közleményben tudatta a jövőben fejlesztéseiket. „A repülőtér és Kecskemét központja között már épül a két vágányú villamosított, 160 km/h maximális sebességre alkalmas kisvasút, melyen 2 perces időközönként járnak majd az emeletes szerelvények, közvetlen csatlakozást nyújtva a csúti expresszhez. De a gépjárművel érkezőkre is különös gondot fordítunk a repülőtér teljes területe alatt mélygarázs épül és a reptérhez vezető földutat pedig 2X5 sávos autóúttá fejlesztjük.”

Lapunk kérdésére - mely szerint a legtöbb légitársaság 5-600 székre konfigurált változatban üzemelteti óriásgépeit – EM Lőrinc elmondta: „Az idejét múlt üzleti politika. Az unortodox üzleti tervünk óriási sikert fog aratni a nyugat ópiuma felett”.

Kecskemét, 2016. április 1.

forrás: Facebook


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s