h i r d e t é s

Lesznek, akik nem kérdezhetnek Orbán Viktortól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lesznek, akik nem kérdezhetnek Orbán Viktortól

2019. január 10. - 09:06

 

Ha tippelni kellett volna, mely szerkesztőségeknek tagadja meg a kérdést a Miniszterelnökség, ez a kettőt mondta volna a szakmából mindenki: Kulbrádió és Magyar Hang

Tudomásul vette a Miniszterelnökség a Magyar Hang létezését, hisz hónapok óta először válaszoltak a szerkesztőség leveleire. Az üzenetben már nem volt köszönet: a hetilap számára már nincs hely Orbán Viktor első kormányinfóján. Erről számolt be a hvg.hu-nak György Zsombor, a Magyar Nemzetből és részben a Heti Válaszból kinövő Magyar Hang főszerkesztője. Ezzel a hetilapok piacának (a 168 órával holtversenyben) második legnagyobb sajtótermékét tiltotta el a kérdezéstől a Miniszterelnökség. - írja a hvg.hu

Váratlanul nem jöhetett a visszautasítás, ha a fideszes politikusok és médiamunkások triumfáló nyilatkozataira visszaemlékezünk a Magyar Nemzet bezárása és a Hír TV későbbi elfoglalása idején. Az Orbán-kormány viszonya hasonlóan terhelt a Klubrádióval, és lássanak csodát, számukra sem jut hely a csütörtöki miniszterelnöki előadáson.

A Klubrádió csütörtök reggeli műsorában ismertették, hogy hajnalban kaptak levelet a Miniszterelnökségtől. Elmondásuk szerint elsők között kérvényeztek minden létező csatornán belépést a sajtótájékoztatóra. Ők úgy tudják, hogy más, lustább szerkesztőségek későn regisztrálva is pozitív visszajelzést kaptak, míg a Klubrádiónak nem jutott hely.

Orbán Viktor mindenesetre készül a nagy fellépésre, csütörtök hajnalban már a Facebookon üzent a közelgő eseményről mindenkinek. A sajtótájékoztatót a hvg.hu 10:30-tól élőben közvetíti.


 

h i r d e t é s