h i r d e t é s

Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban, halottak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban, halottak

2018. február 18. - 15:20

 

Lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt meg - közölte vasárnap a helyi csendőrség.

Forrás: France 3 Régions

A repülőgép szombat délután tűnt el a radarok képernyőjéről és Saint-Laurent-la-Roche településnél zuhant le. A roncsokat vasárnapra virradó éjjel találták meg a hatóságok.
A repülő szombaton a Párizstól délnyugatra található Toussus-le-Noble repülőteréről szállt fel és a svájci határ közelében, az Alpokban található Annemasse-ba tartott, ahol este 7 órakor kellett volna leszállnia. 
A rendőrséget délután 5 órakor értesítették arról, hogy a kétmotoros repülőgép eltűnt, nem sokkal később pedig szemtanúk jelezték a tűzoltóknak, hogy Saint-Laurent-la-Roche-nál láttak egy nagyon alacsonyan repülő, láthatóan bajba jutott gépet. 
A rendőrség nagy erőkkel, köztük egy helikopterrel kezdte meg a repülő keresését, végül egy termikus kamera segítségével tudta a sötétben beazonosítani a baleset helyszínét, ahol a repülő roncsait éjfélkor találták meg. 
Egy francia állampolgárságú házaspár és egy tízéves gyerek holttestét találták meg a roncsok között a csendőrség közleménye szerint. 
A baleset oka egyelőre ismeretlen. (MTI)


 

h i r d e t é s