h i r d e t é s

Ludovic Orban indokoltnak tartja Magyarország szavazati jogának felfüggesztését az EU intézményeiben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ludovic Orban indokoltnak tartja Magyarország szavazati jogának felfüggesztését az EU intézményeiben

2022. augusztus 02. - 17:05

Indokolt lenne felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát az EU intézményeiben Ludovic Orban szerint, írja az Agerpres.

Forrás: Wall Street Journal

A jelenleg a Jobboldal Ereje elnöke a párt országos tanácsának hétfői ülése utáni sajtótájékoztatóján elmondta, más embernek ismerte meg Orbán Viktort a kilencvenes évek elején. „Akkor egy liberális, euro-atlantista politikus volt, mára már Oroszország ötödik hadoszlopa az Európai Unióban, olyan eszmék hirdetője, amelyeket letűntnek hittem a második világháború után. Az uniós szerződés és az EU alapját képező értékek és elvek durva megsértését jelenti fajokról, rasszizmusról beszélni egy multikulturális Európában, ahol tiszteletben tartják a kisebbségek, vallási kisebbségek, nemzeti kisebbségek jogait, a gyakorlatban” – fejtette ki Ludovic Orban.

A politikus leszögezte: „tökéletesen indokolt” lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós testületekben, mivel Orbán Viktor szerinte Európa- és EU-ellenes üzeneteket közvetít.

Orban ugyanakkor megjegyezte, hogy az egyetlen román pártelnök volt, aki elfogadta a meghívást az idei Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborba, és ott részt vett egy előadáson. Hozzátette: azért járt el így, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők kifejtsék az álláspontjukat az ilyen rendezvényeken. „Hogyan ismerhetik meg az álláspontunkat a résztvevők, ha az RMDSZ-en kívül a kormánykoalícióból senki nem volt jelen?” – fogalmazott a Jobboldal Ereje elnöke. Ludovic Orban korábban a PNL elnöke volt. (Telex)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s