h i r d e t é s

Ma is jön a hidegzuhany, erős szélből is juthat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma is jön a hidegzuhany, erős szélből is juthat

2019. május 06. - 06:13

 

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő. Még mindig várható elszórt eső, de fokozatosan csökken a csapadékhajlam. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet. Néhol még lehet gyenge eső, de már egyre kevesebb helyen. Az északi szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn napközben fokozatosan megszűnik az előző nap érkezett kettősfront hatása, de szinte észre sem vesszük, hogy csökken a terhelés. A fejfájás szintén nem múlik el ilyen könnyen! - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn hajnalban elhagyja térségünket a kettősfront, de még szerte az országban egész nap intenzíven jelentkezhetnek az ehhez köthető panaszok. Az esetleges tünetei a reggeli órákban is erősnek ígérkezhetnek. Amennyiben az érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájás, migrén léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát. Napközben fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg tiszta víz formájában, de akár a halánték körkörös masszírozása is segíthet a tünetek mérséklésében.

Étkezés során válasszon inkább sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők. A szívbetegeket és az időseket éri a legnagyobb igénybevétel, ők lehetőség szerint próbáljanak minél több időt pihenéssel tölteni!

Jó hír viszont, hogy a csapadék kimosta a pollenszemeket, a nyírfa és a tölgy sem okoz most intenzív tüneteket az allergiásoknál.

A közlekedés során eleinte sokfelé, délután kevesebb helyen találkozhat vizes, nedves útszakaszokkal, amik területén megnövekszik a féktávolság. A sokaknál fellépő koncentrálási problémák hatására is növekszik a balesetveszély, javasolt a nagyobb követési távolság használata, illetve vezessen a megszokottnál lassabban.

Vezető tünetetek a mai napon: görcsös fejfájás, légzőszervi panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s