h i r d e t é s

Ma nem kell nagyon beöltözni, derűs, szeles időt hoz a péntek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ma nem kell nagyon beöltözni, derűs, szeles időt hoz a péntek

2020. április 03. - 06:15

Pénteken délelőtt általában kissé felhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. - írja az idojaras.hu.

Virágzó illatos hunyor Pécs közelében, a Mecsekben. A védett virág eszmei értéke tízezer forint. Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

Délután a napsütés mellett átmenetileg megnövekednek a gomolyfelhők, de ezekből csapadék nem várható. Megélénkül az északnyugati szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik front, de a folyamatos melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet! - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken viszonylag kellemes, frontmentes időre számíthatunk, a legtöbbünk az időjárás jótékony hatásait tapasztalhatja meg. Azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében enyhébb tünetek felléphetnek: többek között kisebb fokú migrén és álmosság is jelentkezhet, alvászavarokat is tapasztalhat, ha ön is az érintettek közé tartozik! Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávét és az energiaitalokat azonban kerülje! Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek.

Ha nem tartozik az érzékenyek közé, akkor a napos, kellemes hőmérsékletű időben jótékony humánmeteorológiai hatások érvényesülnek. A pollenhelyzet ismét romlik. A nyírfára allergiások a kora reggeli vagy a késő esti órákban szellőztessenek! A lakásban vastagabb szövésű függönnyel árnyékoljon, így kevesebb virágpor juthat be a belső térbe, és odabent is porszívózzon gyakrabban!

A közlekedést vakító napsütés zavarhatja meg, elengedhetetlen a napszemüveg használata. Ezen kívül a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak is lehetünk, vezessen sokkal lassabban és óvatosabban, és ha a koncentrálóképesség csökkenését, a reflexidő megnyúlását érzi, akkor azonnal tartson egy rövid pihenőt!  

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.