h i r d e t é s

Magával is végzett a férfi, aki a tömegbe lőve 10 embert megölt Los Angeles mellett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Magával is végzett a férfi, aki a tömegbe lőve 10 embert megölt Los Angeles mellett

2023. január 23. - 06:10

A 72 éves férfi motivációja továbbra sem ismert.

A rendfenntartó szervek egyik tagja a Monterey Parki lövöldözés helyszíne közelében. - Forrás: Eric Thayer/Getty Images

Önmagával is végzett az a férfi, aki egy Los Angeles-i táncstúdióban tüzet nyitott a tömegre, tíz embert megölve, és legalább tíz másikat megsebesítve. A 72 éves elkövető, akit a hatóságok Huu Can Tranként azonosítottak, egy fehér furgonban végzett magával egy fegyverrel. A hatóságok továbbra is nyomozzák, mi lehetett a férfi indítéka.

lövöldözés abban a Los Angeles melletti Monterey Parkban történt, amit többnyire ázsiai származású amerikaiak laknak, és amelyet egy időben az első külvárosi kínai negyedként emlegettek, írja a The Guardian. A lap szerint, miután a 72 éves férfi tüzet nyitott a táncstúdióban tartózkodókra, nem sokkal később egy másik helyszínre, Alhambrában is lövöldözni akart egy másik táncos helyszínen, de ott két vendég el tudta venni a fegyverét. Ezután elmenekült. A hatóságok szerint azzal, hogy elvették a fegyverét, szinte biztosan egy újabb tragédiát akadályoztak meg. Az áldozatok főleg az 50-60-as korosztályból kerültek ki, miután a táncstúdiót főleg idősebbek látogatták.

Az ügyben a hatóságok egyelőre két fegyvert azonosítottak: az alhambrai vendégek által a férfitől elvett fegyver egy, a szokásosnál nagyobb tárral rendelkező félautomata pisztoly volt, aminek tartása törvénybe ütközhet Kalifornia államban. A másik fegyszer szintén egy pisztoly, ezt az elkövető mellett találták meg a fehér kisbuszban. A kisbuszba vasárnap délután hatolt be a rendőrség különleges alakulata, miután több órán át vizsgálták azt kívülről. (Telex)