fbpx Magyar kormánypropagandával mutatta be Sargentini, miért felesleges vitázni a NER-rel | CIVILHETES

h i r d e t é s

Magyar kormánypropagandával mutatta be Sargentini, miért felesleges vitázni a NER-rel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar kormánypropagandával mutatta be Sargentini, miért felesleges vitázni a NER-rel

2019. február 06. - 13:39

 

A holland EP- képviselőnő nem akart válaszolni Kocsis András nagykövet sértéssel felérő megjegyzésére: egy kivetítőn demonstrálta, miért lenne értelmetlen felelnie. - írja a nepszava.hu.

Forrás: 24.hu/Európai Parlament

Elérhető az interneten Judith Sargentininek az amszterdami egyetemen a magyar jogállamiságról tartott előadásának felvétele, amelyről korábban azt állította a kormánypárti sajtó, hogy a holland EP-képviselő kidobatta az Echo TV munkatársait, majd azt, hogy nem volt hajlandó válaszolni az ott megjelent Kocsis András hágai magyar nagykövet kérdéseire.

Az már korábban kiderült, hogy a tévé munkatársait nem Sargentini dobatta ki, a csapat egyszerűen nem kapott forgatási engedélyt az egyetem sajtóosztályától – írja az ügyről beszámoló 24.hu. Az internetre felkerült felvételen pedig (1 óra 14 perctől) az is meghallgatható, hogyan zajlott valójában a nagykövet és Sargentini párbeszéde. Kocsis felszólalása ennyi volt:

Az előadása tele volt hazugságokkal és félrevezetéssel, és tényszerűen hamis kijelentésekkel, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az Európai Parlamentnek saját szabályait kellett megszegnie, hogy elfogadja ezt a döntést, miközben az előadás a jogállamiság fontosságáról szólt.

A nagykövet ezzel arra utalt, hogy a Sargentini-jelentés tavaly szeptemberben úgy kapott több mint 69 százalékos támogatást az Európai Parlamentben, hogy a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele az eredménybe, az EP jogi osztályának állásfoglalására hagyatkozva.

Erre aztán Sargentini így reagált: korábban elmondtam, és újra elmondom, hogy egy ideje eldöntöttem, hogy nem bocsátkozom közvetlen vitába a magyar kormánnyal, mutatom, hogy miért. Beindította a projektort, 

kivetítőn pedig a „Ne engedjünk a zsarolásnak” feliratú kormánypropaganda-plakát jelent meg, amelyen egymás mellett látható Guy Verhofstadt, Soros György és Sargentini.

A holland politikus így folytatta: ez a magyar kormány hivatalos kampánya a magyar újságokban és tévékben. A szóvivőjük folyamatosan dobálja rám a sarat Magyarországon, mostanában már az országon kívül is. 2018 tavaszán, amikor a magyar külügyminiszter felszólalt az Európai Parlamentben, mert lehetővé tettük neki, tíz percen belül tízszer mondta el, hogy hazudozó vagyok. Akkor közöltem a magyar kormánnyal, hogy komoly bocsánatkérést követelek. Ez nem történt meg, és mivel közszereplő vagyok és demokrata, ön itt lehet, én pedig megtehetem, hogy ne bocsátkozzak vitába, köszönöm.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s