h i r d e t é s

Magyar virtus – Nagy Blankától elhatárolódik az iskolája

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Magyar virtus – Nagy Blankától elhatárolódik az iskolája

2019. július 23. - 10:53

 

Van ebben valami abszolút jellemző, nem igaz? Szeretjük magunkat baromi nagy lázadóknak feltüntetni és valóban, amint beüt a szar – és Magyarországon ez mindennapos eset – szinte azonnal elkezdünk zúgolódni. konkrét tettekre persze 2011-ig nem került sor. Ekkor azonban az akkoriban is meglehetősen szűkre szabott jogainkat biztosító dokumentumot, az Alkotmányunkat a Fidesz nemes egyszerűséggel kibaszta a kukába.

Nagy Blanka - Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

Csak ezután kezdett el a magyar nép tüntikézni. Akinek egy szemernyivel több esze volt mint egy zsák lepkének, az leginkább a falba verte a fejét látva ezt a fajta következetlenséget. Ekkoriban kezdődött a Valaki csináljon már valamit! című jól ismert magyar búsongó. Amitől többen idegrángást kaptunk, tekintve, hogy ez a tünete a hazánkra igencsak jellemző Fogjuk meg és vidd! magatartás.

Erre jön ez a kslány, aki a korára jellemző rebellis hangot megütve, mégis korára nem jellemző érettséggel szólal fel Áder János ellen, amivel hírnevet szerez magának. Ilyen helyzetben mit csinálhat a diáklány iskolája? Azt várnánk, hogy a legrosszabb esetben is úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi. Tévednünk kellett.

„Számomra pokoli volt ez a mintegy 6 hónap. Reggel nem akartam iskolába menni. Ilyenkor mindig egy órával hamarabb keltem, hogy ezt kisírjam magamból. Az is felmerült, hogy inkább magántanuló leszek. Amint beértem a suliba, feltűnt körülöttem ez az idegtépő csend. Tulajdonképpen így telt az egész napom, a túlélésre játszottam, és a végét vártam.”

– mondta a lány, hogy mi történt vele, miután nagy nyilvánosságot kapott véleménye. Mikor rákérdezett, hogy miért hidegültek el tőle, azt a választ kapta, hogy nagyképűnek tűnik a viselkedése. /168 óra/

Hát ez gyönyörű a magyaroknak senki nem elég jó, Nagy Blanka most éppen azért, mert fiatal és mert ki mert állni azért, amiben hisz. Inkább tovább várjuk a megérkezni nem akaró sültgalamb-szerű messiást. Még az is jobban megéri, hogy nagyképűséggel vádolják meg. Nehezebb beismerni, hogy ennyire beszariak vagyunk. Mely esetben máris megokoltnak tűnik a diáklány nagyképűsége.

Az iskolai szalagavatóra is felkérték korábban, hogy vegyen részt a műsorban. Végül inkább elállt ettől az iskola, mert a slam poetry előadása alatt attól tartottak, hogy bekiabálások lesznek a személye miatt. Két tanára azt közölte korábban, hogy nem szeretne egy érettségi tablón szerepelni vele – végül azonban ez mégsem lett így.

Nagy Blanka minden pert megnyert eddig a Pesti Srácokkal vagy például az Origóval szemben is, mikor rágalmazták és személyes adatairól közöltek – egyébként téves – adatokat, de ezek nem voltak befolyással az iskolai életére.

Elmondta, hogy minderről azért is beszél, mert ha a jövőben más hasonló helyzetbe kerülne, mint ő, akkor talán jobban tudja majd kezelni a támadásokat és a környezetét is.

Van egy szemléletes kifejezés az a angol nyelvben, ami kiválóan leírja általános viselkedésünket. Crabs in a barrel. Rákok egy hordóban. ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.

Nagy Blankának talán szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta.


 

h i r d e t é s