h i r d e t é s

Mai Magyarország

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mai Magyarország

2023. február 02. - 06:14

2014-ben eladtam egy teherautót. Az adásvételit bemutattam az okmányirodában és a biztosítónál. 

A kép illusztráció! - Forrás: thecarbuyinggroup.co.uk

A mostani rezsim a NAV -hoz tette át a gépjárműadók beszedését. 2021-ben felszólítottak, hogy fizessem be a már 2014-ben eladott teherautó súlyadóját.
És kezdődött a tortúra, ami hozott magával magas vérnyomást, ingerlékenységet.
Az adásvételi másolatát - mert anno beszkenneltem - elküldtem egy e-maillel a NAV-nak. Eltelt az év, reakció nem jött, mintha nem küldtem volna semmit. Év végén jött viszont új felszólítás, hogy fizessek, majd 2022 év elején új értesítés, hogy hozzá csapták a "tartozáshoz" a '22-es évet is. Újra levelet írtam, de reakció semmi.
Év végén már végrehajtással fenyegetőztek. Volt már ügyszám, így bementem a helyi NAV-hoz. Bemutattam az adásvételit, írattak a helyszínen egy kérelmet és mondták, ezt letudtam. 2023-ban ismét jött egy NAV határozat. Elutasították a kérelmet - fellebbezésnek nevezve azt -, mert szerintük határidőn túl adtam be.
Megint bementem a NAV-hoz, átküldtek a kormányhivatalba. Itt sem történt semmi. Írtam az ORFK-nak, hogy vegyék már le a nevemről azt a nyomorult teherautót. Mintha nem tudnának olvasni, innen sem jött válasz.

Viszont a NAV megindította a behajtást és megkaptam a tájékoztatást, hogy havi 65 ezret letiltanak tőlem. Vagyis rajtam akarják behajtani egy másik ember tulajdonában álló jármű súlyadóját.

Ezt nevezik ma jogállamnak.


Kommentelne? Kattintson ide!