fbpx Már a WHO szerint is előnyös lehet a harmadik oltás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Már a WHO szerint is előnyös lehet a harmadik oltás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Már a WHO szerint is előnyös lehet a harmadik oltás

2021. augusztus 31. - 14:02

 

Az Egészségügyi Világszervezet korábban kifejezetten ellenezte a harmadik oltást, mondván azzal a szegényebb régiókba csak még kevesebb vakcina jutna. Ma már nem így látják.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balázs Attila

“Az egészségi állapotuk vagy koruk miatt veszélyeztetett emberek számára kifejezetten előnyös a harmadik oltás, és arra így egyáltalán nem szabad luxustermékként tekinteni”. Ezt az Egészségügyi Világszerveze európai régióért felelős igazgatója nyilatkozta a minap a HVG.hu beszámolója szerint.

Hans Kluge kijelentése gyökeres ellentétben áll a szervezet egy korábbi állásfoglalásával, a néhány hete megjelent kommünikében ugyanis arra figyelmeztettek, hogy a harmadik vakcinák beadásával azért sem szabad sietni, mert vannak régiók, ahol még az elsőket sem adták be. A WHO akkor arra biztatott, hogy a kormányok legalább szeptemberig várjanak, mert félő, hogy az újabb oltási program csak fokozza az országok közti egyenlőtlenségeket, miközben szélesíti a védettek az oltatlanok arányát.

Azóta viszont pálfordulás állt be a szervezetnél, és ma már azt javasolják, hogy az igazán veszélyeztetettek igényeljék a harmadik oltást, mert általa nagyobb biztonságban lesznek. (borsod24.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek