h i r d e t é s

Már hagyomány, hogy a pécsi bölcsészkar megtalálható a Katlanban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már hagyomány, hogy a pécsi bölcsészkar megtalálható a Katlanban

2019. július 29. - 13:55

 

​Az Ördögkatlan fesztiválon idén is találkozhatunk a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar programjaival Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán.

Forrás: ordogkatlan.hu

A kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek – egyszóval a pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba július 31. és augusztus 3. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

Idén is 4 napon keresztül, minden nap más-más témában merülhetnek el a fesztiválozók.

Találkozhatunk Nyáry Krisztiánnal, akivel az udvarlásról beszélgethetünk, majd Köles Ferenc és Várnagy Kinga közreműködésével szólal meg Írjál és szeressél c. felolvasószínházi darabja július 31-én. Fellép az Improvokál Társulat – a nézőkkel közösen keresik meg a Hamilton-ház rejtélyének megoldását –, illetve a Janus Egyetemi Színház két darabbal is színre lép: egy Pilinszky-esttel, ill. Az idegen c. Camus-adaptációval.

Augusztus 2-án afrikai hangulat tölti be az udvart. Lesz afrikai dob-workshop, beszélgetés a magyarországi Afrika-kép alakulásáról, illetve igazi Szenegál Show Djakali Konéval és művésztársaival, továbbá bemutatót láthatunk nyugat-afrikai (Szenegál, Guinea) táncokból autentikus öltözetekben.

Megnézhetik az érdeklődők Szilágyi Zsófia filmsikerét, az Egy napot, augusztus 3-án, szombaton pedig a rendezővel találkozhatnak és beszélgethetnek az ide látogatók. 

Augusztus 1-jén a játékosítás (gamification) és az abban rejlő lehetőségek tematizálják az Udvar programját. 

Esténként fiatal könnyűzenei formációk koncertjei szórakoztatják a közönséget: Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (07.31.), Cedar Knoll (08.01.) és Leafshire gondoskodnak a remek hangulatról.

Napközben a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében lehet relaxálni, megnézhető a gambiai fotókiállítás, irodalmi szabadulószoba várja a vendégeket, vagy rapid randin is részt vehetnek az érdeklődők, miközben az Ősi Pincészet borait kóstolhatják az ide betérők – egyszóval hamisítatlan bölcsész- és katlan-élmény vár mindenkit 4 napon át.

Részletes program: http://www.ordogkatlan.hu/2016/05/pecsi-bolcsesz-udvar.html 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1649489615183375/


 

h i r d e t é s