h i r d e t é s

Már nem Szanyi Tibor az MSZP alelnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már nem Szanyi Tibor az MSZP alelnöke

2019. július 16. - 17:00

 

Visszahívták az MSZP-ben viselt tisztségeiről Szanyi Tibort, értesült az Index. 

Forrás: mszp.hu

A szocialisták szabad szájú politikusa körül hetek óta különböző etikai és fegyelmi eljárások tornyosultak, miután többször nyilvánosan bírálta pártját és kritizálta a vezetőség döntéseit, főként az európai parlamenti (EP) választásokat követően. A voksoláson ugyanis az MSZP-P listája történelmi mélypontot jelentő eredményt ért el, így Szanyi is lemaradt, és a második helyről sem jutott be az uniós parlamentbe.

Szanyit néhány hete felfüggesztették az alelnök tagságát a pártban, a fegyelmi vizsgálat lezárultáig - írja az index.hu.

Noha a múlt héten még úgy tűnt, Szanyi egy egyszerű megrovással megúszta, az MSZP elnöksége fellebbezett az országos etikai és egyeztető bizottságnál a döntés ellen, súlyosabb szankciót követelve. A megrovásnál az MSZP alapszabálya szerint a tisztségektől való megfosztás, valamint a kizárás a súlyosabb szankció.

Mindennek nyomán hétfőn visszahívták az alelnököt a pártban viselt tisztségéről, aminek vélhetően ahhoz is köze lehetett, hogy Szanyinak éppen a hétvégén jelent meg egy, ismét csak az MSZP-t kritizáló nyilatkozata.

A visszahívást az MSZP sajtóosztálya meg is erősítette az Indexnek, a részletekről azonban a párt csupán annyit közölt: a döntés jogerős. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s