h i r d e t é s

Marad a nyárias idő, de a szél mérséklődik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a nyárias idő, de a szél mérséklődik

2015. szeptember 18. - 08:09
0 komment

 

Ma folytatódik a nyárias idő, de a szél mérséklődni fog, a nyugati országrészben már alacsonyabb hőmérsékleti csúcsértékekre lehet számítani.

A hétvégén átvonuló hidegfrontnak köszönhetően a jövő héten 20 fok körüli maximumokra van kilátás - írja az idojaras.hu.

Részletes előrejelzés

Szeptember 17-ére megdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. Mostanáig ezen a napon 1947-ben Pannonhalmán volt a legmelegebb a hajnal, akkor 21,2 fokot mértek. Most viszont a Mátra nyugati lábánál fekvő Hasznos településen a leghűvösebb órákban is 23,6 fok volt. 

Megdőlt az országos melegrekord is. Az eddigi legmelegebbet ezen a napon 35,0 fokot Kaposváron mérték 1947-ben. Ma Szeged-külterületen 36,4 fokot mértek.

Ma délelőtt a nyugati országrészben közepesen fátyolfelhős lesz az ég, míg keleten csak kevés fátyolfelhő szűrheti a sok napsütést. Csapadék nem várható. Délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, az Alpokalja és a Kisalföld térségében már erősen felhős lesz az ég. Keleten csak kevés fátyolfelhő lesz az égen, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Változó irányú mérsékelt légmozgásra van kilátás. A hőmérséklet csúcsértékei 26, 33 fok között alakulnak.

Szombaton nyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet, változékony időre van kilátás. Főként az északi és nyugati területeken lehet esőre, záporokra, esetleg zivatarokra számítani. Élénk lesz az északnyugati szél. 24, 32 fokra számíthatunk.

Vasárnap mindössze az ország keleti felében várható néhány órás napsütés. Nyugaton erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, záporeső, elszórtan zivatar is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 18, 28 fok várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s