h i r d e t é s

Márki-Zay feljelentést tett, mert közpénzből fizethették a Fidesz hódmezővásárhelyi aktivistáit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Márki-Zay feljelentést tett, mert közpénzből fizethették a Fidesz hódmezővásárhelyi aktivistáit

2018. augusztus 10. - 19:39

 

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal gyorshírszolgálata adta hírül, hogy hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Márki-Zay Péter polgármester – írja 444.hu

A gyanú szerint az előző önkormányzati ciklusban a város vezetése havi bruttó 135 és 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött két magánemberrel, akik kötelezettséget vállaltak arra, hogy a megbízó utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el a tevékenységüket, de a feladatuk körét közelebbről nem határozták meg.

Márki-Zayék azt írják, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a két ember feladata valójában az volt, hogy a februári időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként küzdjenek a választási győzelemért, azaz bár közpénzt kaptak, a szerződéssel ellentétben nem az önkormányzat érdekében, hanem pártérdeknek megfelelően dolgoztak.

Az egyik ember a közelmúltban írásban azt nyilatkozta, hogy a feladatai közé tartozott többek között az aláírásgyűjtés, a levélkézbesítés, a választásra buzdító telefonok kezdeményezése, illetve hogy küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén.

A másik személy február 25-től nem tartotta a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban kételyek merültek fel, viszont rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

Márki-Zay mindkét személy szerződősét felmondta június 26-án. Ha a gyanú beigazolódik, a két embernek kifizetett pénzt perrel követelheti vissza az önkormányzat.

Áprilisban a pákozdi polgármestert büntették meg azért, mert az önkormányzat erőforrásaival kampányolt a Fidesznek.

444.hu


 

h i r d e t é s