h i r d e t é s

Márki-Zay: kap egymilliót, aki leleplez egy választási csalást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay: kap egymilliót, aki leleplez egy választási csalást

2019. március 10. - 12:32

Egyúttal az ellenzéki együttműködést aláásó beépített fideszesekre is figyelmeztetett a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője.

Márki-Zay Péter - MTI Fotó: Ujvári Sándor

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma 1 millió forint jutalmat ad annak, aki választási csalást leplez le, írja a 444.hu. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője szerint

ez elég nagy összeg ahhoz, hogy ne érje meg néhány ezer forintért eladni a szavazatát az embernek, hanem inkább jól dokumentálja és jelentse a csalási kísérleteket.

Rendszeresen felmerül, hogy országszerte pénzt vagy más kedvezményeket ajánlanak embereknek szavazások idején. A szóbeszéd szerint főképp a kormánypártnak van kapacitása így támogatókat venni, ezért is ellenzéki a kezdeményezés.

Márki-Zay egy budapesti, ferencvárosi fórumon jelentette be a felajánlást , amit Baranyi Krisztina polgármester-jelölttel tartott. Baranyi jelenleg is önkormányzati képviselő, és számos kerületi visszaélésre hívta fel a figyelmet ebben a ciklusban. A Kulcs Városhoz, Kulcs a Közélethez nevű civil szervezet jelöltjeként indul.

Márki-Zay mozgalma arra törekszik, hogy közvetítsen az ellenzéki pártok között, hogy minden jelentős településen közös polgármestert indítsanak. Ferencvárosban a pártok erre eddig nem mutatkoztak hajlandónak. Ezzel kapcsolatban a Fidesz beépített embereire figyelmeztetett a hódmezővásárhelyi polgármester, akik észrevétlen aknázzák alá az együttműködést. (nepszava.hu)