h i r d e t é s

Márki-Zay Péter kosarat kapott Hadházy Ákostól: nem jó ötlet egy újabb „egyszemélyes törpepárt”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay Péter kosarat kapott Hadházy Ákostól: nem jó ötlet egy újabb „egyszemélyes törpepárt”

2023. január 11. - 07:52

A független politikus nem tartja jó ötletnek egy újabb „egyszemélyes törpepárt” megalapítását. 

Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos - Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás győztese, az egy évvel ezelőtti miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy pártot alapít. Az Index infromációi szerint Mindenki Magyarországa Néppárt lesz a neve, és Márki-Zay Péter címe a székhelye. A lapnak azt mondta, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csatlakozását örömmel venné.

Hadházy Ákos a Facebookon arról ír „udvariasan, de lényegre törően fogalmazva”, hogy „minden ellenkező híreszteléssel szemben én nem kívánok részt venni az általad most bejelentett párt munkájában”.

Így indokolta meg döntését: „Bármilyen új pártot csak erős alapokon, széles körű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Ezek hiányában

a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában.

Bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége: nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán – a projekt törvényszerű bukása után – még mélyebbre süllyedjenek az apátiába, még kevesebb embernek legyen kedve aktívan tenni hazánk sorsának jobbra fordításáért. Meggyőződésem szerint jelen pillanatban bármilyen párt alapításánál fontosabb ellenzéki feladat a valódi, tisztességes választások feltételeinek kivívása.”

Ezután arra kéri a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy fontolja meg újra, érdemes-e pártot alapítania.

Gyorsan érkezett Márki-Zay Péter válasza kommentben. Azt írja, egyetért abban hogy fontos a médiaviszonyok átalakítása. De: „Ezt a munkát azonban nem akadályozza, hanem elősegíti, ha lesz egy olyan, valóban ellenzéki párt, amely az EU legerősebb pártcsaládjához tartozik, itthon pedig kiáll a civilek mellett (mint jómagad, aki mellett Kövér úrral szemben egyetlen egy képviselő vagy frakció sem állt ki!).

Senkit nem hitegetünk kormányváltás gyors lehetőségével, de dolgozunk a rendszerváltásért,

ahogy Te is. Ha együtt nem, akkor külön-külön. Sok sikert!”(Infostart)