h i r d e t é s

Másfél éve veszi semmibe a bírósági ítéletet: „Tusup úgy érzi, a magyar jogrendszer felett áll”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Másfél éve veszi semmibe a bírósági ítéletet: „Tusup úgy érzi, a magyar jogrendszer felett áll”

2019. szeptember 05. - 07:57

 

Közel másfél éve hiába vár a pénzére és az amerikai Shane Tusup (31) bocsánatkérésére Darren Ward (34), az Iron Aquatics úszóklub egykori edzője. - írja a blikk.hu.

Illusztráció: 168ora.hu

Pedig a skót szakember még tavaly márciusban nyerte meg az általa indított polgári pert a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka (30) volt férje és edzője ellen.

A 2017-es debreceni országos bajnokságon a medence mellett Tusup megfenyegette és meglökte Wardot egy szakmai nézeteltérés „következményeként”. Még az aktuális versenyszámot is le kellett állítani az amerikai őrjöngése miatt, akit végül becsületsértésért vontak felelősségre.

 A bírósági ítélet szerint 135 ezer forintos sérelmi díjat kellett volna fizetnie, plusz bocsánatkérésre kötelezték. A jelenleg Új-Zélandon dolgozó Ward arról beszélt lapunknak, hogy hiába várt, a jelenleg Ilaria Cusinato (19) edzőjeként Olaszországban dolgozó Tusup nem tett eleget a jogerős döntésnek.

– A legfontosabb számomra az volt, hogy megnyerjem a pert, így lelepleződjön Shane Tusup elfogadhatatlan viselkedése. Az ítélet felszabadító érzéssel járt, megérte belevágni. Furcsa azonban, hogy Tusup úgy vélheti, a magyar jogrendszer fölött áll, s figyelmen kívül hagyhatja a bíróság döntését. Ez aggasztó számomra, pedig a magyar állam a tenyerén hordozta, amíg Hosszú Katinka mellett volt

– állt Ward üzenetében.

– Őszintén kívánok neki szerencsét a jövőbeli törekvéseiben, s hogy megtalálja a lelki békéjét. Tudom, jelenleg igyekszik ismét rálelni önmagára, s csak remélem, ezt anélkül teszi, hogy túlzottan támaszkodna egyetlen személyre.

Darren Ward (jobbra) feljelentette az amerikai szakembert, és bár a bíróság neki adott igazat, nem kapta meg, ami járna neki. Forrás: blikk.hu

 Az év elején még a golfkarrierjére koncentráló, majd az edzősködéshez visszatérő amerikai tréner még húzhatja az időt...

– A bíróság hivatalból végrehajtást rendelhet el, ha ezt a sértett kéri. A bocsánatkérést ugyanakkor kikényszeríteni nem lehet, így a legkézenfekvőbb az lenne, ha Ward kérné a szankció pénzre váltását, amelyet hozzácsapnak a már neki megítélt összeghez

– mondta lapunknak Györei Péter ügyvéd.

Magyarországon tart előadást

Négyórás előadást és elméleti edzést tart szeptember 13-án Shane Tusup az Akvárium Klubban. Ő lesz az Influencer Festival kiemelt vendége, s a csúcsteljesítményről, valamint saját korlátaink felszabadításáról tart workshopot.

blikk.hu


 

h i r d e t é s