h i r d e t é s

Meddig tűritek ezt még emberek?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Meddig tűritek ezt még emberek?

2019. február 15. - 14:19

 

"Karakán" csaj: :(

Bálint György, Bálint gazda - Forrás: MTI

Vincze Ágnes országgyűlési képviselő (Fidesz): "Ha pitiség, ha nem, én sem szdszes múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni ebben a döntésemben az sem hatna meg ha 110 éves lenne Bálint György. Egyébként a ballib pártok nagyvonalúságátol mentsen meg mindenkit a jó isten. Remélem, ezzel lezárhatjuk ezt a témát."

Ez nem "pitiség" kedves Ágnes, hanem bunkóság. Tipikus fideszes mentalitás. :(

Bálint gazdát az egész ország tiszteli és szereti. Kivétel a gyevi bíró..., akarom mondani a fideszes pártkatonák. Még amikor a közszolgálati TV-t nézni lehetett, ezrek várták a heti Ablak című
műsort azért, hogy Bálint gazda tanácsait meghallgathassák. De ezen kívül még sok lapban, TV- és rádióműsorban adta a mezőgazdaságban, kertészetben, házi kiskertekben ügyködő embereknek a tanácsokat. Egy sokak által tisztelt és szeretett ember. Rendszeres rovata pl. a "Kedves húgom!" - mindig az aktuális kerti teendőket tartalmazta. :)

Wikipédiából: "1949-ben mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen. 1949–1952 között a Földművelésügyi Minisztériumban dolgozott, majd onnan egy évre a Kertészeti Kutatóintézetbe került. 1955–1959 között a Mányi Állami Gazdaság főagronómusa volt, ahonnan a Fejér Megyei Állami Gazdaságok Igazgatósága főkertészként alkalmazta, 1964-ig. 1967-ig Budapesten, az Állami Biztosító Főigazgatóság szakértője volt, majd nyugdíjazásáig (1981) a Kertészet és Szőlészet főszerkesztői teendőit látta el. 1969–1981 között a Kertészet és Szőlészetet, 1970–1981 között a Kertgazdaságot, 1972–1981 között a Kerti Kalendáriumot, 1984–1988 között a Kertbarát Magazint szerkesztette. 1989-től tagja a Budapest Rotary Clubnak, amelynek két évig alelnöke is volt. 1981–2009 között a Magyar Televízió Ablak című magazinjának állandó munkatársa (Bálint gazda). 1991–2000 között főszerkesztője az MTV Gazdaképző című műsorának."

És ami a bűne a hatalom szemében: "1994. június 1-jén belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe; tagja lett az országos tanácsnak. 1994–1998 között országgyűlési képviselő volt. 2009-ben kilépett az SZDSZ-ből,[3] alapító tagként részt vett a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) megalapításában."
Wikipédia: https://bit.ly/2BxD6JW

Na és az is bűne, hogy egy 2018-as vele készített interjúban arra a kérdésre, hogy "merre tart az Orbán rendszer?" azt válaszolta:

"Félek, hogy egy sajátos diktatúra felé, ami, remélem, szelídebb, mint Horthy alatt, pláne Rákosihoz képest, de még a mintául szolgáló Putyinhoz és Erdoganhoz képest is. Orbán nagyon okos ember, kár, hogy az
érzelmei egyre inkább felülírják az értelmét.
Elég sok diktátor ténykedését élveztem végig, még többről olvastam, és egyre több az ismerős szituáció."

Hír24: https://bit.ly/2SiOWOL)

Most olyan országban élünk, amikor egy ember, aki egész életében dolgozott, egész életében sokat adott a köznek, az országnak, az embereknek - 100 éves születésnapján nem érdemli meg a települése díszpolgárságát...

de

A gyűlöletet szító, trágárságáról messze földön híres és hírhedt Bayer Zsolt rászolgált a Lovagkeresztre.

 

Név és cím a szerkesztőségben


 

h i r d e t é s