fbpx Még meddig "bolondozhat" Kövér László? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Még meddig "bolondozhat" Kövér László?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Még meddig "bolondozhat" Kövér László?

2021. november 16. - 13:32

 

A házelnök szerint Márki-Zay Péter egy futó nélküli bolond. Kövér László ugyanakkor csaknem tízmilliós pénzbüntetéssel sújtotta a Jobbik elnökét, mert leficsúrozta a fideszes képviselőket. 

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A parlament elnöke a mostani kijelentésével minden határt átlépett, és ha következetes akarna lenni, saját magára is súlyos bírságot kellene kivetnie.

A kereszténydemokrata politizálás jövőjébe Márki-Zay Péter nem tartozik bele – mondta Kövér László a Polgári Mulatóban rendezett beszélgetésen a Hír TV tudósítása szerint múlt szombaton arra a kérdésre, mit gondol az ellenzéki előválasztás győzteséről, aki magát kereszténynek vallja. A házelnök úgy fogalmazott: „az egy dolog, hogy mit mond magáról, de hogy a világ fontos dolgairól mit mond, az mégiscsak fontosabb”. Majd arra a kérdésre, hogy hisz-e Márki-Zaynak, úgy felelte: „nekem az a véleményem róla, (…), hogy nem futó-, futó nélküli bolond”.

Kövér úgy véli: történt már tragédia néhányszor, amikor „effektív elmebajosok” kerültek az országban vezető pozícióiba. A demokrácia ráadásul szerinte „egyébként is veszélyes üzem”. Arra a kérdésre, fenyegeti-e most a demokráciát efféle veszély, azt mondta: „persze, hogy fenyeget, hogyne fenyegetne”.

Tisztelt Házelnök Úr! Mindehhez képest milyen erkölcsi alapon büntette meg 9,6 millió forintra Jakab Pétert, amiért a Jobbik elnöke leficsúrozta a kormánypárti képviselőket? Hol jön a ficsúrozás a futó nélküli bolondnak minősítéshez képest?

Amúgy tavaly novemberben Jakab a borsodi időközi választás után egy zsák krumplit akart Orbán Viktor miniszterelnök asztalára tenni. Ezért az akciójáért 4,4 millió forintos bírságot kapott. A párbeszédes Tordai Bence 8,2 milliós büntetése mögött meg az áll, hogy a képviselő az Országgyűlés 2021. március 1-jei ülésnapján az azonnali kérdések órájában Varga Mihály pénzügyminiszterhez ment oda egy kérdéssel az ülésteremben, amivel a házelnök szerint akadályozta a politikust a munkája végzésében.

A fizetéscsökkentés fegyelmező eszközéhez egyébként több mint százötven esetben nyúlt Kövér László, és csaknem százmillió forintnyi pénzbírságot szabott ki. Természetesen szinte teljes egészében ellenzéki országgyűlési képviselőkre. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság gyakorlata szerint ezek a büntetések jogsértőek lehetnek, és azokat vissza kell fizetni. Azonban nem Kövér állja a számlát, hanem az országgyűlés költségvetése fedezi a túlkapásait. Őt emiatt senki nem sújtja semmilyen szankcióval. Ennyit az egyenlő bánásmódról!

Kövér viszont nem gyakorol önmérsékletet. Emlékezzünk csak arra, hogy az ellenzéket nemes egyszerűséggel moslékkoalíciónak minősítette. De az sem volt sokkal szerencsésebb nyilatkozata, amikor azt találta mondani, hogy különösen szánalommal tekint azokra a NER-rel szembenálló képviselőkre, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik. A Parlament elnöki posztját tényleg egy nőgyűlölő tölti be?

Házelnök Úr! Nem lenne itt az ideje a tisztes visszavonulásnak? Mielőtt még végképp maga is futó nélküli bolonddá válnék...

Magyar Ügyvéd Blog


 

Kommentek

h i r d e t é s