h i r d e t é s

Még nincs vége, ma sem ússzuk meg a felhőszakadást

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Még nincs vége, ma sem ússzuk meg a felhőszakadást

2020. június 19. - 06:13

Pénteken délelőtt a délnyugati és déli tájakon lehet kevesebb felhő az égen, másutt esőre, záporra és zivatarra is számítani kell. - írja az idojaras.hu.

Vihar után összegyűlt esővízben elakadt személyautót készülnek elszállítani a főváros X. kerületében, a Maglódi úton 2020. június 18-án. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Délután a napos és felhős területek egyaránt jelen lesznek, több helyen lehet zápor, zivatar. Erős lesz az északnyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Nem javul az idő, az összetett időjárási helyzetben sokan szenvednek. - írja a meteoklinika.hu.

A frontok mellett számos más időjárási tényező nehezíti életünket. A párás levegőben fulladunk, a melegedés fejfájást okoz, a változékonyság keringési panaszok. Pénteken északnyugat felől egy hidegfront érinti térségünket. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök.

A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A megterhelő élettani helyzetben intenzív tünetek jelentkezésére is fel kell készülni, ezért az idősek és a krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést és pihenjenek többet!

A legmarkánsabb tünetek az ország északi és középső sávjában léphetnek fel. Az északnyugati irányú szél nagy területen megélénkül, többfelé megerősödik. A megerősödő légmozgás további terhelést ró a szélre érzékenyek szervezetére: a front okozta tünetek fokozódhatnak, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet.

Szabadtéri tevékenységeket többfelé zavarhatja eső, záporeső, zivatar, ezért szabadtéri programok idején szükség lesz az esőre, esőkabátra.

A csapadék és a felhős idő következtében romlik a hő-és komfortérzet, emellett levertség és fáradékonyság jelentkezhet. A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt.

A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: szívpanaszok, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, ingerlékenység, migrén.  A fent említett gyógymódok csupán tájékoztató jellegűek, különösen, ha még az sem tisztázott, hogy esetünkben milyen időjárási folyamatok okozzák a kellemetlen, nem egyszer súlyos vagy veszélyes következményekkel járó panaszainkat.  

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky