h i r d e t é s

Megbukhatott a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megbukhatott a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta

2019. február 09. - 07:15

 

Az LMP társelnöke nem válaszolt egyértelműen az ezzel kapcsolatos kérdésere, de közölte: szerinte a mostani helyzet abba a támadássorozatba illeszkedik, amit a Fidesz a legkeményebb ellenfelei ellen indított.

Demeter Márta - Forrás: MTI

Újabb elemmel bővült az ellenzéki képviselőkkel szembeni támadások sora. Kövér László útján tudatták Demeter Mártával, hogy veszélyt jelent a NER-re, és nem tűrik, hogy belelásson az embereket megkárosító játékaikba. Mindenféle ürügybe belekapaszkodva próbálják azt megakadályozni, hogy az ellenzék a zavaros és törvénytelen kormányzati ügyekről tájékoztathassa a magyar embereket. Nem fogadjuk el a nyilvánvalóan politikai megrendelésre készült, alaptalan megállapításokat Demeter Márta munkáját illetően, ezért az ügyben a szükséges jogi lépéseket megtesszük. Minden leszámolási kísérlet dacára folytatjuk a munkát és nem hagyunk fel a Fidesz leleplezésével és a NER felszámolásával” – ez állt az LMP csütörtök esti közleményében.

Az Azonnali pénteken ezzel kapcsolatban feltette a kérdést: ez vajon jelentheti-e, hogy Demeter megbukott az átvilágításon.

Demeter tavaly egy parlamenti írásbeli kérdésében azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyik lányát utaztatta haza Ciprusról az egyik honvédségi repülőgép. A Honvédelmi Minisztérium viszont közölte, hogy valójában egy ENSZ-missziót teljesítő Orbán L. nevű százados tért vissza Ciprusról, ő kapott engedélyt arra, hogy a miniszterelnök lányáéval megegyező nevű kislánya a gépen vele utazhasson. Az ügy miatt Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke kezdeményezte Kövér László házelnöknél, hogy ismét világítsák át Demetert, aki szerintük nemzetbiztonsági kockázat.

A portál a közleménnyel összefüggésben megkereste Demetert és az LMP szóvivőjét is, de egyiküktől sem kaptak egyértelmű választ arra, megbukott-e az LMP társelnöke az átvilágításon.

Demeter az Azonnalival közölte, hogy az elmúlt években két alkalommal is átesett nemzetbiztonsági átvilágításon, a szakmai szempontú eljárás során semmilyen kockázatot nem állapítottak meg. A harmadik átvilágításról csak annyit írt: „a mostani helyzet abba a támadássorozatba illeszkedik, amit a Fidesz a legkeményebb ellenfelei ellen indított.” Szerinte minden konkrétum nélkül és kellő homályossággal megismételték a pontosan meg nem határozott nem nyilvános adathoz való viszonyulását. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s