h i r d e t é s

Megcsúnyult az ellenzék Baja önkormányzati lapjában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megcsúnyult az ellenzék Baja önkormányzati lapjában

2019. szeptember 23. - 13:12

 

Krumpliorr, kusza szemek, és besötétített bőrtónus – a Bácskai Naplóban groteszkül eltorzítva jelentek meg az ellenzéki jelöltek. - írja a nepszava.hu.

Furcsán eltorzulva jelentek meg a Bácskai Naplóban az ellenzéki jelöltek kampányfotói Fotó: Facebook/Dani Gitta

Krumpliorr, kusza szemek, és besötétített bőrtónus – a Bácskai Naplóban groteszkül eltorzítva jelentek meg az ellenzéki jelöltek.

Furcsa manipuláció történhetett Baja önkormányzati lapjában a helyi ellenzéki jelöltek hivatalos kampányfotóival

– mutat rá a 444.hu.

A portál az egyik jelölt, Dani Gitta videóösszeállítását idézi, amiben világosan nyomon követhető, hogy a Bácskai Naplónál részleteiben megváltoztatták a portrékat.

Volt olyan női jelölt, akinek az orrát változtatták meg, a teljesen átlagos orr helyére egy jóval nagyobbat illesztve – másnak a szemeit kuszálták össze, megnövesztették a szemöldökét vagy a nyakát görbítették el. A jelöltek többségénél a bőrsötétítés ízléstelen trükkjét is bevetették. 

A több tízezer példányban a postaládákba került Bácskai Napló aljasul groteszkké torzította az arcunkat! Bandzsa, ördögi tekintetek, foltos sötét arcok, eltüntetett vagy éppen összehúzott szemöldökök, átrajzolt, elcsúfított arcvonások mind a 11 jelölt esetében

 – írta érintettként Dani Gitta. 

Fotó: Facebook/Dani Gitta

Így néztek ki Dani szerint az eredeti fotók, még a megdolgozás előtt.

A képviselőjelölt elvárja, hogy

A Bácskai Napló kiadója a Baja Marketing Kft. ismerje el a hamisítás tényét, nevezze meg a felelősöket és kérjen bocsánatot a lap következő számában, valamint tegye közzé a @Sikeres Bajáért Egyesület mind a 11 jelöltjének hiteles képmását a manipulált képeknek megfelelő terjedelemben!

A hírportál az ügyben levélben és telefonon is megkereste a Bácskai Naplót. Érdeklésükre a bajai lap egyik munkatársa azt állította, hogy nem torzították el egyik jelölt arcát sem – és ugyanezt ismételte arra a felvetésre, hogy akkor mitől lett mégis egyesek orra nagyobb, mások bőre sötétebb vagy a nyaka görbe. 

A munkatárs szerint ők csak annyit tettek, hogy eltüntették az eredeti képeken látható feliratokat-szövegtöredékeket. A további kérdéseket már nem várta meg, inkább lecsapta a telefont.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s