h i r d e t é s

Megérkezett a vénasszonyok nyara

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megérkezett a vénasszonyok nyara

2019. október 12. - 06:03

 

A következő napokban reggelente ugyan előfordulhatnak ködfoltok, azonban délután 20 foknál is melegebb lesz, helyenként 25 fokos nyári napnak örülhetünk! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a párásság megszűnik, az ország nagy részén napos, gyengén felhős idő várható.

Délután a napsütést fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem alakul ki. A déli irányú szelet időnként élénk lökések kísérhetik, a délutáni csúcsértékek 17, 23 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt helyenként tartósan megmarad az éjszaka képződött köd, az ország más részein gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Délután gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a déli szél. 19, 24 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, a fáradékonyság ellen pedig megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített tea. A hajnali időszakban elsősorban északkeleten és a Dunántúlon párássá válhat a levegő, helyenként ködfoltok képződhetnek. A nyirkos időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, azonban intenzív panaszokra nem kell készülni.

A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra. A vitaminpótlásban szerencsére most nagy segítséget nyújthatnak a friss idénygyümölcsök és a zöldségfélék, fogyasszon belőlük minél többet!

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, most lehetőség adódik a korábbról elhalasztott tevékenységek, ház körüli munkák elvégzésére is. A napos, kellemes időben ajánlott minél többet a szabadban tartózkodni, kirándulni, túrázni, sportolni. A hő-és komfortérzeten csupán az időnként megélénkülő szél ronthat.

A pollenterhelés nem változik számottevően, a parlagfű és pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma az ország nagy részén szintén közepes-alacsony marad, csak helyenként érheti el a magas szintet.   

A közlekedést a reggeli időszakban képződő pára és ködfoltok, valamint a délutáni napsütés nehezíti. A párás és ködös tájakon romlanak a látási viszonyok, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban. A lemenő nap fénye könnyen elvakíthatja vezetés közben, ezért mindig tartson magánál napszemüveget!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s