h i r d e t é s

Megerősítették, összefüggés van az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megerősítették, összefüggés van az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között

2021. április 06. - 12:39

 

Összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között - jelentette ki Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Az EMA oltási stratégiával és egészségvédelemmel foglalkozó egységének vezetője az Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: "véleménye szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés" a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki ezeket a reakciókat.

Utalt arra, hogy az EMA várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását. (MTI) / Portfolio

Az MTI április elsején adott arról hírt, hogy 218 400 adag AstraZeneca vakcina eddig a legnagyobb egyszerre érkező mennyiség az európai uniós beszerzésből, ami 109 200 ember kétszeri oltását teszi lehetővé, ez megfelel egy nagyobb magyar város (például Székesfehérvár vagy Kecskemét) teljes lakosságának. 


 

Kommentek

h i r d e t é s