fbpx Meghalt egy férfi a Pfizer-oltás után, vizsgálják, mi történhetett | CIVILHETES

h i r d e t é s

Meghalt egy férfi a Pfizer-oltás után, vizsgálják, mi történhetett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meghalt egy férfi a Pfizer-oltás után, vizsgálják, mi történhetett

2021. július 03. - 13:38

 

Ukrajna Vinnicja nevű régiójában meghalt egy férfi, akit néhány órával előtte oltottak be a Pfizer koronavírus ellen vakcinájával.

A kép illusztráció! - Forrás: KyivPost

Ukrajna Vinnicja nevű régiójában meghalt egy férfi, akit néhány órával előtte oltottak be a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával. Az egészségügyi hatóságok vizsgálják az esetet, a minisztérium szerint a korábbi, Pfizer-oltás utáni eseteknél nem találtak összefüggést a vakcina és a halálozás közt. - írja az Index

Az ukrán egészségügyi minisztérium jelentése szerint a férfinak pénteken délután háromnegyed kettőkor adták be az oltást. Eleinte egyáltalán nem jelentkeztek nála mellékhatások, délután 5 óra viszont émelygésre panaszkodott, majd elvesztette az eszméletét. A férfihez kihívták a mentőket, akik megpróbáltak újraéleszteni őt, de nem jártak sikerrel és egy órával később meghalt. 

Az egészségügyi hatóságok vizsgálják az esetet, a minisztérium ugyanakkor közleményében leszögezte, hogy A KORÁBBI, A PFIZER-OLTÁST KÖVETŐEN TÖRTÉNT HALÁLOZÁSOKNÁL NEM TALÁLTAK ARRA UTALÓ JELEKET, HOGY A VAKCINA OKOZTA VOLNA BÁRKINEK A HALÁLÁT.

Ugyanabból az üvegcséből öt másik embert is beoltottak, de ők az egészségügyi minisztérium szerint jól vannak.  

Az ukrán Hromadske csatorna szerint ez volt az első eset az országban, hogy ilyen rövid idővel, órákkal a Pfizer-oltás után halt meg valaki. (Index)


 

h i r d e t é s