h i r d e t é s

Meghamisították a román gazdasági mutatókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meghamisították a román gazdasági mutatókat

2019. január 02. - 17:46

 

Tájékoztatni fogom az Eurostat-ot arról, hogy a bank-, pénzügyi- és tőkepiac manipulálásának céljával meghamisították a román gazdasági mutatókat és kérni fogom, hogy az ellenzék szakértői ellenőrizhessék a 2018-as költségvetés végrehajtását - jelentette ki kedden Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora.

A kép illusztráció! - Forrás: Krónika

'Hamisak a Darius Vâlcov által bemutatott számok. A 2018-as költségvetés végrehajtásáról csak január 25-e után jelennek meg hivatalos adatok. A pénzügyminisztériumnak csak ezt követően állnak rendelkezésére végleges adatok a költségvetés végrehajtásáról. (...) Felhívtak a pénzügyminisztériumból és közölték, hogy ezek a számok nem valósak. Mi több, és ez nagyon súlyos, Darius Vâlcov utasítja a minisztériumi alkalmazottakat, hogy úgy hamisítsák az adatokat, hogy a költségvetés hiánya 3 százalék alatt legyen, ahogyan azt ő előre bejelentette' - írja Facebook-bejegyzésében a liberális szenátor. 

Florin Cîţu azt kéri Eugen Teodorovici pénzügyminisztertől, hogy engedélyezze, hogy az ellenzék szakértői ellenőrizzék a 2018-as költségvetés végrehajtását.

'Tájékoztatni fogom az Eurostat-ot arról, hogy a bank-, pénzügyi- és tőkepiac manipulálásának céljával meghamisították a román gazdasági mutatókat. Ha ez nem sikerül, akkor elmondjuk Eugen Teodorovici kollégáinak az ECOFIN-nál, hogy mik történnek annak udvarában, aki hat hónapig elnököl az ECOFIN-ban'. (agerpres) / transindex.ro


 

h i r d e t é s