h i r d e t é s

Megjelent a megyei ügynöknévsor - Ön kíváncsi rá, kik vannak rajta?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megjelent a megyei ügynöknévsor - Ön kíváncsi rá, kik vannak rajta?

2017. november 07. - 08:04

 

Bálint László állambiztonsági kutató legújabb könyve több mint 25 évnyi kutatómunka után készült el, a szakember közel 1300, fedőnévvel megismert szereplőből 800-at azonosított. - írja a Délmagyar

Forrás: delmagyar.hu

Bemutatták Bálint László állambiztonsági kutató legújabb könyvét, A hálózati nyilvántartás szereplői – Az államvédelmi és állambiztonsági hálózat nyilvántartása Szegeden és Csongrád megyében című kötetét a kormányhivatal Pártkontroll szobájában.

A munka egyedülálló, mert közreadja a megyében 1945 és 1989 között önként, kényszerrel vagy akár fiktíven beszervezett, a köznyelvben csak ügynökként emlegetettek névsorát.

Több mint 25 évnyi kutatómunkának köszönhetően közel 1300, fedőnévvel megismert személyt tartalmaz a könyv, amelyekből Bálint László 800-at azonosított. A szerző a bemutatón leszögezte: a kötet célja nem politikai vagy más szándékú lejáratás, megbélyegzés, hanem a tényszerű, bizonyítható, történelemtudományi szempontból fontos információk gyűjteménye. Bálint Lászlóval Miklós Péter  történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont igazgatója beszélgetett a bemutatón.


 

h i r d e t é s