h i r d e t é s

Meglepetés! Megszüntették a nyomozást az ELIOS ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meglepetés! Megszüntették a nyomozást az ELIOS ellen

2018. november 07. - 07:36

 

És az sem okozhat nagy meglepetést, hogy bűncselekmény hiányában teszik ezt. Mindezt a főműsoridőt követően tegnap este 21 órakor tette közzé az MTI. Különös diszkréció, ugyan melyik hírforrás ne csapna le erre a hírre. És mint ismeretes, „ami ma hírértékű, az holnapra hirtelen százéves ügy lesz”.

Forrás: 24.hu

Azt már sejthettük, hogy a kormánymédia nem igyekszik nagydobra verni a Tiborcz nevével összefonódott cég felmentését. Miért? Elvégre a független sajtó mindenképp lecsap rá, hiszen az lenne a cél, hogy a népecske végre tudatára ébredjen, hogy a tején az Orbán-dinasztia hízik érdemtelenül.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden úgy nyilatkozott, hogy az OLAF ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte. Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt. Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették. Gál Kristóf emlékeztetett, az OLAF a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban „vélelmezte” magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint feltételezte az elvégzett munkák túlszámlázását. Az OLAF jelentésében foglaltakat a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá – közölte a szóvivő. /168óra/

Érdekes dolog. A csalásellenes hivatal nem alkalmaz kutyaütőket, a magyar rendőrségnek ellenben a túlórák elszámolása is komoly kihívást jelent. Vajon ki tévedett? Nem azt állítjuk természetesen, hogy a rendőrségünk ne lett volna elégségesen felkészült kész vádak alátámasztásához szükséges bizonyítékok felhajtásához. Sőt, épp ettől olyan meglepő, hogy nem látnak ott bűncselekményt, ahol az OLAF – nem is egyet – megállapított.

Tehát az, hogy pályázatokat úgy írták – méghozzá kormányszinten – hogy azokat csak az ELIOS tudja elvinni, valamint gyaníthatóan különböző nyomásgyakorlással vették rá a szóba jöhető versenytársakat, hogy vonják vissza kedvezőbb ajánlataikat, nem elég bűncselekmény megállapításához sem Tiborcz cége részéről, sem kormányszinten.

Csak mi hallunk kacagást valahol? Ebben a pillanatban röhög pofán minket minden idők leghitványabb dinasztiája.


 

h i r d e t é s