h i r d e t é s

Megtámadták a borsodi választás eredményét

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Megtámadták a borsodi választás eredményét

2020. október 21. - 06:05

Tóth Ádám független képviselőjelölt nyújtott be fellebbezést.

Koncz Zsófia - Forrás: MTI

Székely Sándor független országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott és a közösségi médiára is feltöltött nyilatkozatában Örömmel nyugtázza, hogy a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét megtámadta Tóth Ádám független képviselőjelölt.

Szavai szerint a kifogás és egyben fellebbezés lényege, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a BTK 350. §-a szerinti „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények” gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen, amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek.

Mint ismeretes, a fideszes Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választást október közepén. Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) által támogatott Tóth Ádám független jelölt szavazatok 2,23 százalékát szerezte meg. (index.hu)