h i r d e t é s

Megtámadták Horthy Miklós szobrát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megtámadták Horthy Miklós szobrát

2020. július 04. - 07:13

Novák Előd szerint gátlástalanul támadta meg egy biciklis nő Horthy Miklós szobrát.

Fotó: Novák Előd / Facebook

A rasszista politikus szerint kettős támadás történt, hiszen a Szabadság téri református templomot is támadás érte. A lelocsolt kormányzó mellett Karácsony Gergelyt is sikeresen belekeverte a rongálásba, amikor azt okfejtette Novák, hogy Karácsony Gergelytől hiába is várják majd az elhatárolódást, mert szerinte a főpolgármester felbujtónak tekinthető.

Horthy szobrát még 2013-ban avatták fel, miután közterületen nem kapott engedélyt, a Hazatérés temploma területére került. (444.hu)

Frissítés (2020. július 5. 6:08)

Elfogták és kiahallgatták a szobrot megrongáló nőt

A BRFK rendőrei a helyszínen szemlét tartottak, adatot gyűjtöttek és a kerületi rendőrkapitányság rongálás vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.  

A bevezetett nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtések eredményeként a belvárosi nyomozók még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 45 éves budapesti nőt, aki ellen - mivel bejelentett lakcímén nem volt elérhető - elfogatóparancsot adtak ki. A nő ezt követően a rendőrségre bement.  

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói T. Editet rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. (police.hu)