h i r d e t é s

Megválna Simonka György nevű tagtársától a Fidesz nevű politikai szervezet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megválna Simonka György nevű tagtársától a Fidesz nevű politikai szervezet

2020. augusztus 13. - 06:22

 

A Fidesz jó hírnevének megsértése miatt kezdeményezték a megvádolt Simonka György kizárását a pártból

Fotó: Simonka György Facebook-oldala / Facebook

Helyreigazítás (2020. szeptember 11. 6:04)
Dél-békési fideszeseknek lett elege a költségvetési csalással megvádolt politikus ügyeiből.

Magyar Narancs információi szerint Simonka György parlamenti képviselő pártbeli kizárását kezdeményezte Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök, mert szerinte árt a Fidesz jó hírének a költségvetési csalással megvádolt politikus ügye. Az indoklásban kitérnek arra is, hogy Simonka nem tájékoztatta a helyi szervezet elnökségét az ellene indított büntetőeljárásról. 

"Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt, már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára. Azok a Fidesz-tagok, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárásra kerültek, így mára szervezetünk nagyon meggyengült. Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben a Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét" – idézi a kizárási javaslatot a Magyar Narancs cikke. 

Ruck kitér arra is, hogy Simonka a büntetőpere megkezdése óta koncepciós perrel vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészséget, ami a fideszes politikus szerint súlyosan sérti a kormánypárt érdekeit. Ruck szerint Simonka tettével két helyen is megsértette a Fidesz alapszabályát, hiszen kizárható az, aki "Szövetség Alapszabályát, programját, a Szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít”, illetve „bűncselekmény elkövetéséért a bíróság jogerős ítélettel sújtja, illetve az ellene indult büntetőeljárás tényéről és eredményéről a helyi szervezet elnökségét, neki felróható okból nem tájékoztatja."

A Magyar Narancs felidézi, hogy júliusban rendkívüli ülést tartott a Dél-békési Többcélú Kistérségi Társulás, és ezen többen is kritizálták Simonkát az általa menedzselt pályázatok miatt. Volt az is, aki azt kifogásolta, hogy Simonka a helyi vezetők és tagok részére elérhetetlenné vált, nem számíthatnak a térség országgyűlési képviselőjére a települések és a Fidesz-szervetek.

A lap szerint mindenesetre Simonka ügyében a Fidesz frontvonala hallgat, és eddig a legenyhébb szankció sem érte a megvádolt politikust, így szerintük egyelőre dél-békési fideszes belharc szintjén zajlanak a történetek. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s