h i r d e t é s

Megvan Orbánék új ellensége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megvan Orbánék új ellensége

2019. augusztus 10. - 10:14

 

A Coca-Cola magyarországi reklámja körüli konzervatív felhajtás a meleg jogokért vívott csatába illeszkedik bele, noha nyugati mércével mérve a hirdetés még igazán visszafogottnak számít. - írja a New York Times

Orbán Viktor - Forrás: Magyar Idők

Csak hát a térségben, ahol az LGBT-ideológia vette át a migránsok helyét első számú közellenességként, olyan a hangulat, hogy sok nacionalista vezető számára a szerelem éppen nem szerelem. Hanem fenyegetés. A tudósítás szélsőjobbosnak minősíti a Fideszt és megjegyzi, hogy a régióban jobbos politikusok nem győznek panaszkodni: a vallástalan, dekadens és veszedelmes Nyugat importálása aláássa a hagyományos kultúrát a kontinens keleti felén.

A magyar, lengyel és más kampány meglepően emlékeztet a migráció elleni fellépésre. Orbán elsőként festett riasztó képet a terroristák és élősködők ostroma alatt álló földrészről. Szakadatlan hadjárata politikailag kifizetődött, mások pedig a közeli országokban oldalakat vesznek át a forgatókönyvéből. Csak éppen kifulladt a menekülthullám, ám a melegek új célpontot kínálnak. Zgut Edig a Varsói Egyetem vendégprofesszora azt mondja, hogy Orbán és Kaczynski populizmusa erősen sokszínűség-, illetve idegenellenes, és ezt azután rendszerszintű változások követik mindkét országban. A félelemkeltés az arra leginkább alkalmas társadalmi csoportok ellen fordítja a szavazók dühét. De azt még nem látni, tud-e a politika hasznot húzni másutt is a melegek elleni támadásból. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s