h i r d e t é s

Mentőakció

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Mentőakció

2023. április 26. - 09:08

Avagy Pető Iván találkozása Orbán Viktorral, az Úr színe előtt.

A Fidesz, a bevett gyakorlat szerint, hogy egyszerűen módosítja a kellemetlenné, bokaszorítóvá váló törvényi rendelkezéseket, váratlanul enyhíteni kíván a Btk-nak a sajtó útján elkövetett becsületsértés és rágalmazás büntethetősége szabályain, „csak a legsúlyosabb esetekre” fenntartva azt.

Úgy látszik, Bencsik úr legutóbbi kis eszmefuttatása arról, hogy üdvözlendő példa az ugandai törvénykezés, mely akasztással bünteti a homoszexualitást, túlment egy bizonyos, valójában láthatatlan határon.

Láthatatlan, érzékelhetetlen, mert Bayer pajtás például a legutóbb csótányoknak nevezte, nevezhette büntetlenül a pedagógus- és diáksztrájkolókat.

Láthatatlan és érzékelhetetlen, mert a hasonló ügyek miatt induló pereket tucatszám elveszítő kormány- és lakájmédia egyszerűen nem hajtja végre a bírósági ítéleteket, melyek helyreigazításra kötelezik: a legutóbb Donáth Anna és Juhász Péter ügyében.
(Hogy a kiszabott pénzbírságokat az adófizetők pénzéből befizetik-e, nem tudni.)

Na de, hogy kerül ide Pető Iván?

Hát, kérem!
Minden történetnek van eleje! A kádári véleménydiktatúra fogságából szabadult Demokratikus Ellenzék, parlamenti párttá, sőt majdnem, aztán ténylegesen is kormányzó erővé válva felszabadultan sóhajtott: miénk itt a tér!

Jöhet a Hyde park. Ide, az Alföld porába! Mert a véleménynyilvánítás szabadsága az abszolútum! Lehet szabadon publikálni!

Ehhez képest kit érdekelnek egyéb személyi szabadságjogok, a munkához, a lakhatáshoz, az oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz, a létbiztonsághoz való jogok?

Főként pedig kit érdekelnek az emberi méltósághoz, annak védelméhez való alkotmányos, és konzekvensen meg is védett jogok?

Senkit!

Pető Iván nagy hévvel fejtette ki a liberálisok álláspontját a Parlamentben a Hyde park ügyében, a kekeckedőkkel szemben, akik holmi fékekről, emberi méltóságról pampogtak!

Az MSZP pedig kussolt: nehogy már fekete seggűek legyenek!

Petőék koncepciójával csak két baj volt:

-a többi személyi szabadságjog nélkül a Hyde park csak látványosság, szeméremfátyol, mely elfedi a mezítelenséget, a kiszolgáltatottságot.
Szelep és írott malaszt, az írástudók játéka;

-kontrollálatlanul teret nyit a legordasabb eszméknek itt, az ilyesmitől mindig bűzlő Kelet-Európában.

Jött is rögtön Csurka and Co, meg a többi gazember, és zavartalanul mérgezték a közvéleményt, mely Antall áldásos tevékenysége következtében százezrével maradt munka, megélhetés, egzisztenciális biztonság és szociális védőháló nélkül!

Akiknek a sorsa a kutyát se érdekelte!

Mert olvasni lehet A lét és a semmit! És jót lehet vitatkozni rajta az ÉS-ben!

Nem állítom, hogy Orbán diktatúrája Pető Ivánék műve! Volt ott sok minden más is! De Orbán ágyának megvetésében vastagon benne voltak!

Orbán pedig átértelmezte a véleménynyilvánítás szabadságát: nekünk szabad, nektek coki!

Miután pedig ellengőz nem maradt, cizelláltak/cizellálnak rajta egy-egy sort, menet közben is.

A volt kádári pártpropagandistákból és pufajkás népművelőkből összeállt csapat, Bayer, Bencsik, Stefka és a többiek, meg az újabbak, a tanítványok, Fricz and Co olyan alpári, hazug, mocskos, hamis állításokkal, jelzőkkel kápráztatják el az olvasóikat/nézőiket, melynek színvonala (ha e szó egyáltalán ideillik) a bűzlő börtöncellák, az alvilág képét idézi föl.

Hozzátette a magáét a nagy műhöz az Alkotmánybíróság nevet bitorló műintézmény is!
Hogy aszongya: lehet hazudni a sajtóban! Lehet tudatosan hamis híreket közzétenni, a véleménynyilvánítás szabadsága értelmében!

Na, bazdmeg!
A sokadszor feltett kérdés: ezek jogászok? Vagy csak natúr, képesítetlen ítéletvégrehajtók?
Mert az ilyen és hasonló döntéseik miatt joghallgatóként az egyetem környékéről is elhajtották volna őket!

Egy szó, mint száz, jön a lex Bencsik! Nehogy mán! A kis kedvencünket! A másikat: a Ferenc pápát vén, szenilis hülyének nevező Bayert! És a többieket!

Az eset jól példázza, hogy milyen messze vannak még az amerikai republikánusok az orbáni mintaállamtól!

Mert Tucker Carlsont, a legbefolyásosabb helyi Bayer Zsoltot, Orbán cimboráját és Schmidt Marcsi kedvencét a saját gazdája, a trumpista FOX News rúgta ki, miután a disznóságai, a hazugságai, a ferdítései miatt csaknem egymilliárd dollárt kellett kifizetniük, nehogy bezárják a tévécsatornát.

Hol vagyunk mi (már) ettől!

A Szövetségi Legfelsőbb Bíróság, melyben kétharmados többségük van, nem volt hajlandó országosan betiltani az abortusztablettákat!
Sehol nincsenek!

Szóval: a Hyde park! Az elbaltázott nyolc kormányzati év!
A nép mentalitásának, elvárásainak totális félreismerése!
Meg, persze, a pénzügyi világválság!
Az utóbbiról Petőék nem tehetnek. De, a töketleneket az ág is húzza.

És Kis János szerint még mindig nincs diktatúra! Csak könnygázos, lex Bencsikes hibrid választási demokrácia.

Mint a Bourbonok! Semmit nem felejtettek, semmit nem tanultak!

Címkék: