h i r d e t é s

Mészáros Lőrinc jobboldali győzelemre számít a választáson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrinc jobboldali győzelemre számít a választáson

2021. június 11. - 18:56

 

Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb vállalkozója az Indexnek adott interjújában reagált az őt ért politikai támadásokra és a belengetett „felcsúti perre”.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lõrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenõhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos (b-j) a pihenõhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenõhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hûtõkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. - Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje nagy vitát kavaró ígérettel nyitotta meg a saját kampányát, ugyanis kilátásba helyezte az úgynevezett „felcsúti pert”. Ennek az a lényege, hogy akit oligarchának minősítenek, azokat egy elszámoltatási eljárás keretében kivizsgálják.

Mészáros Lőrinc pedig az ellenzéki oldalon már-már hagyományosan oligarchaként kerül említésre, amiért megvolt a személyes összeköttetése Orbán Viktorral és a 2010 óta regnáló hatalom alatt pörögtek fel a cégei.

Mészáros szerint azonban a Momentum miniszterelnök-jelöltjének súlyos kijelentései a „magyar történelem sötét korszakát” idézik fel azáltal, hogy megtorlást helyeznek kilátásba, aminek kapcsán megjegyezte, hogy szerinte sajnálatos, hogy három évtizeddel a rendszerváltás után ez lebeg a szemük előtt.

Mint fogalmazott, tisztában van az őt ért támadásokkal, de véleménye szerint azzal, hogy őt támadják, az egész Mészáros Csoportot támadják, amely 30 ezer dolgozónak biztosít munkát és nyújt tisztes megélhetést.

„A cégcsoporthoz tartozó vállalatok éves szinten több mint 100 milliárd forint adót fizetnek be az államkasszába” – emelte ki a vállalkozó, aki elmondása szerint nem érti, hogy miért zavar ez egyes politikai szereplőket, de már hozzászokott.

A 22-es választásra reagálva Mészáros mindössze annyit mondott, hogy amióta visszavonult a közélettől, nem foglalkozik politikai kérdésekkel, de mint mondta: „köztudottak a politikai nézetei” és bízik abban, hogy a jelenlegi hatalom marad.

„Szerintem a jobboldal nyerni fog” – jelentette ki az üzletember, valamint elmondta, hogy egy esetleges kormányváltás esetében nincs félnivalója, ugyanis „egy ekkora vállalatot [mint a Mészáros Csoport] csak transzparensen lehet működtetni. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s