h i r d e t é s

Mészáros Lőrincék cége rakta ki a Coca-Cola plakátokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrincék cége rakta ki a Coca-Cola plakátokat

2019. augusztus 08. - 11:24

 

Érdekes szálra bukkant a kólabotrányban a Magyar Hang. - írja a veszpresszo.hu.

Forrás: dailynewshungary.com

A fideszes Boldog István idegszálait borzoló, előítélet nélküli szemléletre buzdító Coca-Cola-kampányról újabb érdekes részletre bukkant a Magyar Hang. A lap kiemeli, hogy nem a multicégek, hanem 

a Fővárosi Önkormányzat dönti el, hogy a tulajdonában álló cég vállalja-e az adott reklámok terjesztését a hirdetési felületein, vagy sem.

A BKV ugyan villámgyorsan lerázta magáról a felelősséget, ám a közlekedési vállalat megnevezte azokat a reklámcégeket, amelyek felelősek a hirdetések elhelyezéséért: 

A metrókocsik belső felületeinek kivételével a BKV Zrt. hirdetésre alkalmas felületeit 1999 óta a Peron Reklám Kft. hasznosítja, amely a BKV felületeinek reklámcélú hasznosítására akár albérletbe adás útján is jogosult.

A hirdetési kampányokat tehát a Peron Reklám Kft. és szerződött albérlői (jármű külső felületekre vonatkozóan a Publimont Kft., belső felületekre a JCDecaux Hungary Zrt.) koordinálják és bonyolítják. A hirdetőkkel, illetve a reklámanyagokat kihelyezőkkel is ők állnak közvetlen kapcsolatban.

A Peron Reklám Kft. kisebbségi tulajdonosa a Tarlós István vezette fideszes Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló és a felelősséget másra hárító BKV Zrt. A Publimonté pedig nem más mint Mészáros Lőrinc.

A Publimont tulajdonosai között van még két cég, az egyik a PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt., a másik pedig a NEO-MET Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Kft. Korábban mindkét cég – ahogy a Publimont is – Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott, mára azonban mindkét vállalat – idén április 5-i hatállyal – Mészáros Lőrinc tulajdonába került.    

A Pro-AURUM vezérigazgatója ma Vida Idikó volt APEH-elnök, a NEO-MET vezetője pedig Tóth Marianna, aki korábban a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-t is vezette.

veszpresszo.hu


 

h i r d e t é s