h i r d e t é s

Mi lesz azzal, aki januárban matrica nélkül autópályázott?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Mi lesz azzal, aki januárban matrica nélkül autópályázott?

2015. február 12. - 12:26
0 komment

 

Aki januárban, az új útdíjrendszer próbaüzeme alatt matrica nélkül használt bármilyen díjköteles utat, az megúszhatja a pótdíjat, ha február 28-ig éves (általános vagy megyei) matricát vesz – írja az Origo.

Hozzátéve, hogy arról, hogy kit kaptak el, az autósok csak a pótdíjfizetési felszólításból értesülhetnek az érintettek. Felszólítást januárban nem küldtek ki, de a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatónak erre 60 napja van.

Akik olyan szakaszt használtak jogosulatlanul, ami csak január 1. és február 1. között volt fizetős (például a Ferihegyi repülőtérre vezető utat), nem kapnak pótdíjfizetési felszólítást, mondta el az Origónak Róna Márta, a NÚSZ kommunikációs igazgatója, nekik semmi dolguk.

A lap egyik olvasója bement az ügyfélszolgálatra és mivel hetekre külföldre készült, próbálta megtudni, zámíthat-e büntetésre. Ezt azonban nem tudták neki megmondani.

Jogilag nem kifogásolható, hogy a NÚSZ nem ad soron kívül felvilágosítást pótdíjazási ügyekről, mondta Kovács Kázmér. Különösen, ha az ügyfélnek ebből nem származik hátránya.

 

propeller.hu


 

h i r d e t é s