h i r d e t é s

Mikor üzen Botka?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mikor üzen Botka?

2017. június 21. - 07:58

 

Az ellenzék vezető pártjának még mindig a szervezeti problémái a fő mondanivalója!

Botka László - Fotó: Huszti István / forrás: index.hu

A tegnapi kommunikáció csapásiránya az MSZP-nek az volt, hogy sikeresen legyengítette a kétnapos vélt vagy valós kampánycsapatát, valamint, hogy megakadályozott egy korrupció gyanús lépést a párton belül, a plakát törvényhez kapcsolhatóan. A párttal nem szimpatizáló média a fő mondanivalót még kiegészítette Simon egykori alelnök korrupciós ítéletével!

Amennyiben az a vezető párt kommunikációs stratégiája, hogy folyamatosan benntartsa magát a korrupciós kommunikációs környezetben, akkor elmondható, hogy a sikere töretlen.

Miközben az országból lassan csak a határokon található Magyarország tábla marad, aközben a szocialisták sikeresen húzzák magukra egy meg nem szavazott törvényből kiaknázható minden negatív következményt, úgy, hogy annak még haszna sem lesz.

A párt elérte, hogy a törvény kapcsán ne arról a gyalázatos lépésről alakuljon a közbeszéd, ami a minden korlátozását jelenti, vagy jelentheti, hanem arról, hogy melyik szocialistát akarták kivásárolni a kormányoldalról.

Az új kommunikációs csapat első „sikerei” jelzik, hogy a hatalmon lévőknek nem kell idegeskedni, mert a legdurvább kormányzati variációk egyike sem hozná azt a sikert, amit a párt egyedül el tud érni!

Lapunkban már megjelent arról írás, hogy Botkának előbb utóbb számolnia kell egy ellenzéki oldalon megjelenő kihívóval, mert az eddig folytatott ”kampány” mérhetetlenül alacsony hatékonyságú, azzal, hogy csak a nemről szólt.

A hétvégén a nemek száma tovább nőt, mert nem kér, és nem merít az MSZP személyi állományából, hanem egyértelműen a párt értékrendjétől távol álló embert tett meg politikai főtanácsadónak!

Természetesen ez a megállapítás nem érinti a kinevezett rátermettségét és képességét, azonban jól mutatja a disszonanciát a baloldali üzenetek és a liberális személyzet között!

Amennyiben az új összefogás a liberálisok és a baloldal között jön létre és nem világos ügyek mentén, akkor az eredmény borítékolható! A jelenlegi kampányvezetés egyetlen gondolatot sem képes közvetíteni a vidéki választók felé, miközben az Orbáni választási rendszer sarokkövei éppen vidéken vannak, amit még tovább bonyolít, hogy a nagyvárosok perifériára sodródott társadalmi csoportjai jelentős mértékben együtt mozognak, a vidék hasonló sorsra jutottjaival!

A liberális elit ezeknek a csoportoknak nem volt és nem is lesz képes üzeneteket megfogalmazni, hiszen nem is ez a feladata.

Botkának van két hónapja, hogy eredményt mutasson fel, én személy szerint neki drukkolok, de ez most kevés lesz!


 

h i r d e t é s