h i r d e t é s

Mikulás napi összesítés Orbánisztánban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mikulás napi összesítés Orbánisztánban

2018. december 07. - 08:07

Ünnepi hangulat egy épülő diktatúrában. Ezzel a címmel is nyugodtan kezdhetnénk jelen írásunkat, amely igazából nem egy önálló téma, hanem egyetlen nap híreiből készült montázs. Bárhogy is, e látszólag egymástól elkülönülő hírek közt is van összefüggés. Erre kívánunk most rámutatni.

Forrás: femina.hu

Ahogy az lenni szokott az egyre kevésbé ünnepelhető ünnepen is megy a rongyrázás. A Fidelitas egri alelnöke, Kovács Cs. Tamás gondolta ezúttal át venni a télapó szerepét a beteg gyerekeknél tett látogatás alkalmával. Más se hiányzott szegényeknek, mint egy olyan párt ifjúsági szervezetének magamutogatása. Az ország más pontjain ugyanilyen akcióval igyekeztek kormánypárti politikusok megmutatni, milyen jótevők. „Szerencsés körülmény, hogy a koraszülöttek nem tudnak kedvező reakciót adni, így az, hogy a Honvédkórház koraszülött osztálya bezárt, nem tűnik fel.”

Ezzel egy időben Amal Clooney, emberi jogi ügyvéd az ENSZ-ből tudósító újságírók díjátadó ünnepségén tartott beszédében a sajtószabadságát fenyegető autoriter hatalmakat és vezetőket említett együtt Orbán Magyarországával.

Trump negatív hatása nem csak Mianmarban, de a többi autokrata rezsimben is érezhető, például Észak-Koreában, a Fülöp-szigeteken, Magyarországon, Törökországban és Brazíliában.

Az emberi jogi ügyvéd kijelentette: „Nagyon sok ügyem során láttam, ahogy újságírókat és az ellenzék tagjait kíméletlenül célba veszik, hogy ne tudják bírálni a kormányt.” /24.hu/

És ha már az olyan emberi kapcsolatok, mint az emberbaráti viszony került szóba, a Zsidó Világkongresszus vezetője, Robert S. Lauder levélben szólította fel Orbánt, hogy nyilvánosság előtt ítélje el a Figyelő című lapot, amiért az antiszemita karikatúrát hozott le címlapján.

Erre a miniszterelnök a rá jellemző, gyomrot görcsbe rántó, kioktató modorral válaszolt.

„Magyarország kormánya a zéró tolerancia politikáját követi az antiszemitizmus kérdésében. Kormányom fellépése, döntései nem hagynak kétséget afelől, hogy a magyar kormány a zsidó származású állampolgáraiért teljes felelősséget érez, és gondoskodik biztonságukról. Ön és szervezete erre az egyértelmű magyar kormányzati politikára a jövőben is számíthat”

[…]

„Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem. Az Ön iránt érzett minden tiszteletem ellenére sem áll módomban az efféle kéréseket teljesíteni. Ezt a levelet is csak a személyes ismeretségünk és az Ön iránt érzett tisztelet indokolta” /168 óra/

Különös szavak ezek abban az országban, ahol az újságírás lényegében kivéreztetett és üldözött tevékenység.

És ahogy az ünnepek közelednek a képmutató magatartás még inkább kiemeli a kormány és leginkább Orbán kétszínűségét.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky