h i r d e t é s

Milliárdosok vitája miatt bérelték fel a Black Cube-ot, akik a magyar civileket is megfigyelték

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Milliárdosok vitája miatt bérelték fel a Black Cube-ot, akik a magyar civileket is megfigyelték

2018. július 11. - 16:32

 

Mindezt elismerik, de azt mondják, a megfigyelésnek nem volt köze a magyar választáshoz. - írja a magyarnarancs.hu.

Siewert András az állítólagos Grigori Alexandrov képével – utóbbi a Black Cube megbízásából találkozhatott a magyar civil aktivistával. Fotó: Bíró Mária Forrás: 168ora.hu

Elismerte a Black Cube nevű exkémekből álló izraeli magánhírszerző cég, hogy ők álltak a magyar civilek tavaszi megfigyelése mögött, írja a 444, az izraeli Yedioth Ahronoth nevű izraeli újság angol nyelvű kiadására hivatkozva.

Miközben a Black Cube izraeli hírszerző cég a Politicónak még azt nyilatkozta, nem adják ki az ügyfeleik nevét, és nem kommentálnak spekulációkat, az izraeli Jediót Aharonót honlapja, az Ynet most arról számolt be, hogy egy forrásuk, lényegében elismerve, a vállalkozás állt a magyar választások előtt a civileket lejárató kampány mögött – tette hozzá a hvg.hu.

A cikk szerint a Black Cube cáfolta, hogy a magyar választást próbálták befolyásolni, sokkal inkább pénzügyi okok állnak a dolog hátterében. Egy Black Cube-illetékes ugyanis arról beszélt, hogy egy milliárdosok közti vita miatt bérelték fel őket. Egészen pontosan:

ez egy üzleti vita Soros és egy másik befolyásos milliárdos között, ami több országot is érint gazdasági érdekek mentén, és nincs köze a magyar választásokhoz. Az állami tisztviselők egyszerűen kihasználták a nekik kedvező alkalmat.

Ez lehet a magyarázat arra, hogy a magyar civilekkel folytatott beszélgetések titkos, megvágott hangfelvételei megjelentek a kormánysajtóban. A 444-nek egy titkosszolgálati témákban jártas forrás ugyanakkor azt mondta, egy ilyen jellegű titkosszolgálati eszközöket alkalmazó akcióhoz „nem csak a magyar, de még az izraeli politikai érdekeket is figyelembe veszik”.

A teljes sztori itt érhető el.

magyarnarancs.hu


 

h i r d e t é s