h i r d e t é s

Milyen ágynemű szettet válasszunk az óvodakezdéshez?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen ágynemű szettet válasszunk az óvodakezdéshez?

2022. szeptember 12. - 09:34

Itt a szeptember, ezzel együtt a kicsiknek a bölcsőde vagy óvoda, a nagyobbaknak az iskolakezdés. Ez utóbbi esetben főleg a tankönyvek, füzetek, írószerek beszerzése a feladata a szülőknek, míg egy bölcsibe vagy oviba induló gyereknek teljesen más indulócsomag szükségeltetik.

Forrás: babyinside.hu

Az ovis beszerzéseken kívül számos tényezőt számításba kell vennünk, amikre alaposan fel kell készülni. Ilyenek például az ottalvás kérdése vagy az étkezés. Ha allergiás valamire a gyerkőc, időben kell szólni az illetékeseknek és beszerezni a szükséges igazolásokat.

Az ágynemű szettek sokszínűsége

Bizony rengeteg fajta ágynemű készlettel találkozhatunk már, nehéz lehet a választás, de ami a legfontosabb szempont kell, hogy legyen, az a prémium minőség. Nem mindegy, hogy milyen anyagból készül az az ágynemű, amelyben a kisgyermek tölti az ebéd utáni óráit hónapokon, akár éveken keresztül.

A Baby Inside Babatermékek webáruház ágynemű kollekciói most külön erre a jeles alkalomra lettek összeállítva. A kollekciók között találhatunk külön huzatokat is szettben, illetve belevalókat, azaz takaró- és párnaegyüttest.

A Baby Inside Babatermékek kiegészítőire mind igaz, hogy válogatott minőségű alapanyagokból készültek, 100%-os pamuttartalommal, és igazán élvezet a velük való takarózás minden kisgyermek számára.

Az egyéni ízlés kialakulása

Míg tipegőkorban csak ismerkednek a babák a különböző formákkal, alakzatokkal, először a kontrasztokkal, később egyre több színnel, úgy az ovis időszak idején már elmondhatjuk, hogy sok gyereknek kialakult egyfajta ízlésvilága.

Kezdenek észrevehetőek lenni a nemek közti különbségek, a lányok inkább babáznak, a fiúk inkább kisautóznak, persze lehetnek eltérések, illetve vannak olyan érdeklődési körök, amelyek minden gyermeket vonzanak. Ezek a különböző házi- és vadállatok, valamint dinoszauruszok, a természet növényei. Az animációs mesehősök is egyre több gyereket rabul ejtenek.

Amikor óvodába ágyneműt választunk, már nyugodtan megkérdezhetjük a lurkót, hogy neki melyik tetszene, közben persze tudjuk irányítani, vagy el tudjuk neki mondani, hogy egyik vagy másik miért lenne jobb választás. De az igaz, hogy sikeresebbek lehetünk az ottalvás beszoktatásában, ha egy olyan ágynemű várja gyermekünket az oviban ebéd után, ami otthon is megtalálható.

A beszoktatás kérdései

Ha a gyerkőc már második vagy harmadik évét tölti az óvodában, akkor rövidebb ideig tart az újbóli hozzászokás. Teljesen más a helyzet, amikor a kincsünk először lépi át az óvoda kapuját, illetve, ha netán költözésre vagy más okból történő óvodaváltásra kerül sor.

Minden óvoda többlépcsős beszoktatási rendszert alkalmaz. Az első napokban a szülő is bent van a gyermekkel. Ha a szülők eldöntötték, hogy ebéd után hazahozzák vagy már kezdetektől fogva bent alszik a gyermekük, akkor ehhez tartani is kell magukat, hogy a gyerkőc is lássa az elhatározást.

Ha a gyermekkel közösen kiválasztott ágynemű szett mellett még megtalálhatja kedvenc plüssállatait vagy rongyiját, akkor biztos könnyebb lesz az átállás.


h i r d e t é s

Clicky