h i r d e t é s

Milyen előnyei vannak a kamáslinak a tipegő hálózsákon?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen előnyei vannak a kamáslinak a tipegő hálózsákon?

2023. október 19. - 10:58

A kamásli egy egyszerű újítás, mégis sokkal praktikusabbá teszi a hálózsákot, melynek köszönhetően a korábbi, forgolódással és sírással teli éjszakák nyugodttá és csendessé válnak. Ez pedig a baba és a szülők számára is nagyon előnyös.

Forrás: cseppke.hu

A Cseppke kamáslis hálózsákok bevezetése előtt még csak hasonló típust sem lehetett kapni hazánkban. Ez nem véletlen, hiszen az akkori fazonok egyáltalán nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ez a cég viszont kifejlesztette azt a kamáslit, amely ezt az egyszerű terméket sokkal praktikusabbá varázsolta.

Hogyan jött létre a kamásli?

Amikor a Cseppke elkezdte megtervezni és legyártani a tipegő hálózsákjait, babaöltöztető tanácsadó véleményét is figyelembe véve nem csupán a zsákok, hanem a kamásli kifejlesztéséhez is hozzáfogtak, mivel az első tesztek is azt bizonyították, hogy a kamásli nélkül kapható hálózsákokban a baba lábfeje könnyen megfázhat. Ez pedig sok anyukának okozott gondot.

A másik probléma, hogy a zsák könnyen felcsúszhat a bokától a térdhajlatig, melynek következtében a teljes alsó lábszár szabaddá válik, ami tovább növeli a megfázás esélyét. Éppen ezért sok anyuka szeretett volna egy olyan terméket, mely egyrészt nem csúszik fel, másrészt betakarja a gyermek lábát egész éjszakára. Mindezt úgy, hogy a hálózsák ne akadályozza a gyermeket a szabad mozgásban.

Pontosan mi az a kamásli?

A kamásli a tipegő hálózsák alján található tipegőlyukak végén fellelhető cső alakú anyag, mely nagyon könnyen bezárható egy praktikus átlapolás segítségével. Így olyan, mintha egy zokni lenne. Reggel, amikor a tipegő felébredt, nagyon könnyen felgyűrhető, hogy olyan legyen, mint egy nadrág szára.

A kamásli anyaga, kialakítása, illetve méretei mind azt szolgálják, hogy a gyermek nyugodtan tudjon éjszaka pihenni és a mozgásában se legyen akadályozott.

Milyen anyagból készül a kamásli?

A tipegő zsákokon lévő kamásli 100% pamut összetételű anyagból készül, mely teljes mértékben bababarát anyag. Nem csak kellemes meleget biztosít, hanem kellőképp rugalmas is ahhoz, hogy a kamáslit ki lehessen alakítani belőle.

Milyen a méretezése?

A méretezés sarkalatos kérdés, hiszen a túl kicsi kamáslit hamar kinövi a gyerek, illetve szorítja a kicsi bokáját. A túl bő típus szintén nem túl előnyös, mert a hálózsák ugyanúgy mozogni fog a gyermek lábszárán, mint a hagyományos típusok esetében.

Sőt, volt olyan anyuka, aki arról számolt be, hogy a túl bő kamásliból szeme fénye kihúzta a lábát, átrakta a másikba lába mellé, így az éjszaka mozgolódás során beszorult, amire a gyermek felébredt és sírással adott hangot elégedetlenségének.

Éppen ezért a megfelelő méret kiválasztása rendkívül fontos. A jól megválasztott hálózsákban a gyermek gond és felébredés nélkül átalussza az estét.