h i r d e t é s

Milyen szempontok alapján válasszunk a zuhanykabinhoz ajtót?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen szempontok alapján válasszunk a zuhanykabinhoz ajtót?

2022. július 12. - 11:59

Zuhanykabin vásárlására általában akkor adja az ember a fejét, ha olyan helyiségbe kell, amely kisebb alapterületű a megszokottnál, vagy éppen pont ellenkezőleg, van egy hatalmas fürdőszoba, ahol a kád mellett elfér még egy zuhanyzó is.

Forrás: geminiduo.hu

A zuhanykabinok egyik meghatározó eleme a zuhanyajtó. Számtalan megvalósítási formája létezik már, kezdve a sima egyajtós kivitelezéstől a többszárnyúig vagy a harmónikaajtóig. Mindenképpen a kezdeti döntést a méret befolyásolja.

A zuhanyzás egyre népszerűbb

Szerencsére a higiénia iránti igény száz éve tartó töretlen fejlődésével napjainkra már mindenki számára alap, hogy legyen minimum egy kád vagy zuhanyzó a lakásában. Ahol sokan vannak a családban és nagyobb az alapterület, mindenképpen érdemes mindkét tisztálkodási módot beépíteni, és ki-ki választhat igénye és kedve szerint. A Gemini-Duo a zuhanyajtóktól kezdve a zuhanykabinokig a fürdőszoba bármely szegletét segít berendezni.

A zuhanyzás mára már egyre közkedveltebb. Ennek oka lehet egyrészt a növekvő környezettudatosság, hiszen egy gyors zuhanyzás jóval kevesebb vizet fogyaszt, mint a teli kádban való fürdés, főleg, ha közben odafigyelünk arra is, hogy elzárjuk a vizet, amikor épp szappanozzuk magunkat.

Másrészt a mai rohanó világunkban sok esetben nincs lehetőség a kádban való órákig tartó fürdésre és egy gyors, frissítő zuhany jobban meg is teszi a hatását, amikor fel akarunk reggel például ébredni az álmosságból.

A gondos tervezés nélkülözhetetlen

Nem kérdés, hogy mindennek az alapja a tervezés, az alaprajz és a műszaki rajz alapos tanulmányozása. Egyrészt tisztában kell lennünk maximális mértékben, hogy mekkora zuhanykabin fér be a fürdőszobánkba, másrészt pedig itt jön képbe a zuhanyajtó kérdése. Be kell tudnunk tervezni a zuhanyajtót is.

Vannak olyan zuhanyzók, ahol nincs ajtó, csak egy belépő, nyitott rész, ezek a megoldások főleg hely híján népszerűek. Az esetek döntő többségében valamilyen ajtót illik beépíteni a rendszerbe.

Vannak olyan kialakítású fürdőszobák, ahova pont a nyílóajtók férnek el, máshová pedig a tolóajtók, azaz a harmonikaajtók. Nehéz ezt látatlanban elképzelni, de valahogy mindenképpen el kell, és mindig mérni kell folyamatosan, hogy ne a vásárlás után kerüljünk kellemetlen helyzetbe. Nagyobb fürdőszobába gondolkodhatunk kétszárnyú ajtóban is.

Az üvegbetét kiválasztása is egy külön lépés. Most már a legtöbb ajtó vízlepergetős bevonattal készül, érdemes ezt is figyelembe venni, valamint azt is, hogy biztonsági edzett üvegből készüljön az ajtó, ilyenkor egy fólia is kerül az üvegrétegek közé.

A szakember szükségessége

A fentiek alapján egyértelmű, hogy nagyon fontos szakember segítségét kérni, amikor egy zuhanykabint, de már akkor is, ha csak egy zuhanyajtót szeretnénk kicserélni, beépíteni. A szakember tisztában van a szerelvények elhelyezkedésével, sok éves tapasztalattal rendelkezik, és megfelelő javaslatokat tud tenni, hogy a mi fürdőszobánkba milyen rendszer beépítése lenne a legjobb.