fbpx Minden amit a kormányműjavításról tudni érdemes | CIVILHETES

h i r d e t é s

Minden amit a kormányműjavításról tudni érdemes

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Minden amit a kormányműjavításról tudni érdemes

2021. november 15. - 11:11

 

Egy autónak bizony vannak kopó alkatrészei. Bármilyen kíméletesen is próbálja használni az ember a kocsiját, sajnos elkerülhetetlen, hogy időről időre meg kelljen javíttatni rajta ezt-azt. A kormánymű sem tartozik a kivételek közé.

Forrás: szervokormanyjavitas.hu

Szerencsére a kormánymű felújítása se nem időigényes, se nem túlzottan költséges. Egy normál személyautó esetén általában még százezer forintba sem kerül a kormánymű felújításának teljes költsége. Nézzük, hogy milyen fázisokból áll a kormánymű felújítása!

A megfelelő cég kiválasztása

Az első és legfontosabb lépés az, hogy találj egy céget, akiben megbízol. Érdemes utánaolvasni annak, akit kiszemeltél, hiszen a neten rengeteg információt lehet megtalálni a különféle szervizekről. Van-e honlapjuk? Mit írnak róluk a vélemények között? Nem kell nyomozónak lenned ahhoz, hogy ezeknek utánanézz, csupán néhány percig tart mindez.

A Szervokormány javítás csapata az egyik olyan cég, amelyről kiváló véleménnyel vannak azok, akik őket választották. Minden munkát kizárólag számlával végeznek el, így a későbbi esetleges félreértések is elkerülhetőek. A kapcsolatot könnyű velük felvenni, hiszen felhívhatod őket, vagy egy egyszerű űrlap kitöltésével akár ingyenes visszahívást is kérhetsz, ami egy filléredbe sem kerül.

A kormánymű javítása

Ha választottál céget, amelyik foglalkozik a kormányműveddel, akkor el kell juttatnod hozzájuk az alkatrészt. Az imént említett cég házhoz megy érte, méghozzá ingyen! Miután beviszik a kormányművet a műhelybe, megkezdik a vizsgálatot. A hibafeltárás során diagnózist készítenek, majd egyeztetnek az ügyféllel, hogy elfogadja-e a kormánymű felújítására tett árajánlatot. Ha igen, akkor kezdődhet meg a lényegi munka, maga a felújítás.

Ennek részeként először is komponenseire szedik szét a kormányművet, és minden egyes alkatrészt megtisztítanak. Azokat, amelyek hibásak vagy elkoptak, új alkatrészekkel pótolják. Tipikusan ilyen lehet egy sérült tömítőgyűrű vagy más eldeformálódott alkotóelem. Vannak esetek, amikor nem lehet javítani a kormányművet, ilyen, ha meggörbült a fogasléc vagy ha megrepedt a ház, akkor kizárólag a csere jöhet szóba.

Amennyiben a felújítás jelenti a megoldást, akkor kiszerelik a gumi tömítőgyűrűket és újat tesznek a helyükre. A kormánymű javításához kizárólag gyári vagy azonos minőségű utángyártott alkatrészt szabad használni, mely ISO 9002 minősítéssel rendelkező szállítótól származik.

A puding próbája az evés

Bár a szakemberek rendszerint lelkiismeretesen teszik a dolgukat, mégis az a biztos, ha alapos tesztelésnek vetik alá a kormányművet. Ezt nyomáspróbával szokták elvégezni.

Ha mindent rendben találtak, akkor visszaküldik a kormányművet. A javításra egy év garancia vonatkozik a jótállási feltételek betartása esetén.


 

Kommentek

h i r d e t é s