h i r d e t é s

Mit jelent ma ellenzékinek lenni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mit jelent ma ellenzékinek lenni?

2019. július 25. - 19:27

 

Előre bocsájtom, biztos, hogy el fogok indulni a következő önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje ellen.

 

Forrás: pxhere.com

Miért? Mert 2014-ben elkezdtem egy munkát, ami nincs befejezve. 47 éve itt élőként Szekszárdi polgárnak vallom magam. Olyan várost szeretnék itt hagyni, ahol megtiszteltetés, ha valakit képviselő jelöltnek felkérnek, még nagyobb, ha megválasztanak, és azért a városért dolgozhat. 

A rendelkezésre álló források ne a keveseknek jelentsen jólétet, hanem a sokaknak tegye jobbá, szebbé, élhetőbbé a várost.

Majd öt évig ültem szemben tíz hallgatag Fideszes képviselővel, akiktől három hozzászólást hallottam, mindhárom engem bírált. Egyszer azért mert bementem az átadott, de szétverten ott hagyott polgármesteri hivatalba, a látottakat lefotóztam a meggyalázott szekszárdi és testvérvárosi zászlókkal, a sörös dobozokkal "feltöltött" serlegekkel, az identitásunkat jelentő szétszórt relikviákkal. Azt kérdezte tőlem az egyik képviselő hölgy az alpolgármester asszonnyal történt sutyorgás után, hogy lehetséges az, hogy illetéktelenül bemehet valaki fotózkodni.

A másik képviselő interpellálni akart, (Stop Soros ügyben) ami nem lehetséges, a harmadik, azt sérelmezte, hogy nem büntettek meg, mert a Szekszárd Big-Band negyven éves nagyszerű tevékenysége elismerésére tett javaslatom elutasító nevetséges érvelést, hogy "abban már nincs is szekszárdi" nyilvánosságra hoztam. 
Egyébként szó nélkül, ellenérv, vagy megfontolás nélkül mindent csendben, ellentmondás nélkül megszavaztak. 

Pártossággal összesen két ügyben lehettem volna vádolható.

Az egyik: Emlékeznek, még 2018 év elején Ács Rezső nyilatkozik az RTL-nek, hogy "Ismeretlen emberek jelentek meg, ismeretlen teherautókkal, a teherautókon ismeretlen felirattal, ismeretlen céllal, nem tudjuk, hogy mit akarnak. Ezért előterjesztette a Stop Sorost. Én ezt nem szavaztam meg, de nem pártpolitikai szempontból, pusztán egészségügyi oka volt. Ebben a korban, ha valaki hülyének tetteti magát, fennáll a veszélye, hogy úgy is marad. A másik az iskolák klikkesítése, azaz lemondani az iskolák feletti fenntartási és üzemeltetési jogokról, átadni egy Budapestről vagy akár csak Pécsről irányított szervezetnek. A szabad tankönyvválasztás, a szabad igazgatóválasztás, a szabd WC felújítás stb. jogokról, úgy, hogy az adónkból mi szekszárdiak fizetjük, de ebből nem kapjuk vissza az erre szánt összeget. Ki tudja jobban érteni az iskolák fontosságát, mint mi. A Garay gimnázium az ország elit gimnáziumi státusból vissza is csúszott a futottak még kategóriába és 150 diák jár vidékre tanulni. NEM és százszor is NEM.

Az értelmetlen, Pestről irányított és menedzselt beruházásokból elég volt. Elég volt a teljes szakmai analfabetizmussal kezelt Modern Városok Programból, kisvasutastól, ahol a városvezetés csak díszlet, és szavazógép.

VEGYÜK VISSZA SZEKSZÁRDOT A NAGYDOROGI KÉPVISELŐTŐL, ÉS ZALAI "BÁBJÁTÓL" ! A KEVESEK JÓLÉTE HELYETT TEGYÜK OTTHONUNKAT A SOKAK ÉLHETŐBB, SZEBB VÁROSÁVÁ.

Több okos. tenni akaró embert el lehet téríteni félelemkeltéssel ideig-óráig, de a változás akarását nem lehet meggátolni. A 2014-es önkormányzati választást az ellenzék nyerte, csak szét volt aprózódva. A 2019-es EU választást - ahol nem volt tétje - a Fidesz iszonyatosan sok pénzt fektetett a kampányába, de 51-49%- ra tudta csak hozni. Esély van arra, hogy 2019-ben elzavarjuk a mutyis városvezetést, bármit is sugallnak a lakáj médiák.


 

h i r d e t é s