h i r d e t é s

Mit tegyünk az izomhúzódás ellen?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mit tegyünk az izomhúzódás ellen?

2021. február 22. - 10:48

 

Az izomhúzódás tüneteivel sajnos már a legtöbben találkoztunk életünkben. Azok, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, számukra kifejezetten fontos, hogy tisztán lássanak a témában, vagyis ismerjék a tüneteit és kezelési módjait. A következő cikkben körbejárjuk a témát és néhány, az izomhúzódásra alkalmas gyógyszerkészítménnyel is találkozhatsz. Lássuk, mit érdemes tudnod!

Forrás: drhertelendy.com

Az izomhúzódás háttere

Az izmok megerőltetése izomhúzódáshoz vezethet. Ilyenkor az izomszövet sérülése szakadásokkal jár. A fájdalom mértékét nagyban meghatározza az, hogy mennyi izomrost szakad el. Általában minél több izomrost szakad, annál nagyobb a fájdalom is. Az is igaz, hogy a kisebb húzódások is járhatnak nagy kellemetlenségekkel.

Mikor húzódhat meg az izom? Nos, a leggyakrabban a sportolás során, de abban az esetben is meghúzódhatnak izmaink, ha mozgásszegény életmódot folytatunk. Ebben az esetben elég néhány hirtelen mozdulat, és megvan a baj. Az izomhúzódás nem helyhez kötött, de leggyakrabban a vádli, bicepsz, hát vagy comb területén következhet be szakadás.

Sajátos tünetek

Ne tegyük azt, amit reflexből cselekednénk! Talán úgy gondolhatjuk, az a jó, ha kinyújtóztatjuk a meghúzódott területet, azonban ez nem igazán jó ötlet!

Mivel a túlzott nyújtóztatás okozta a problémát, ezért éppen a pihentetés a legfontosabb! Ha néhány nap alatt sem javul a helyzet, akkor bizony érdemes orvost is megkeresni az ügy kapcsán!

Az izmok regenerálásában számos hasznos termék a segítségünkre lehet. Például a Dr. Hertelendy izomlazító termékei segítenek a merev és sérült izmok ellazításában, ráadásul ezek a kapilláris keringést is fokozzák. Vigyázni kell azonban, mert az ehhez hasonló termékeket nem szabad visszeres végtagokra kenni!

Óvatosság és figyelem

Ezek a kellemetlen helyzetek nem mindig, de sokszor megelőzhetőek. Ügyeljünk például a sportolás alatt a fokozatos terhelésre, s tartózkodjunk a súlyosabb berendezések cipelésétől is! Így elkerülhetőek az izomhúzódások és azok bosszantó tünetei. A probléma továbbá számos módon orvosolható, de mindig figyelj arra, hogy minőségi készítményeket használj csak erre a célra!

A Dr. Hertelendy számos más egészségügyi probléma mellett az ízületi és izompanaszok kezelésében is segédkezik. Hajmáskéren, a Szent Benedek Gyógyszertárban saját receptek alapján készítik el gyógyszerkészítményeiket, amelyek között számos vény nélkül kapható termék is található. Ezzel igyekeznek segíteni minden beteg életminőségének javítását.

Fontos azonban, hogy ne vegyük félvállról egészségügyi problémáinkat! A fájdalmas panaszokkal érdemes orvoshoz fordulni, akik véleményezhetik az általad használni kívánt készítményeket is! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!


 

Kommentek

h i r d e t é s