h i r d e t é s

Mol-tulajdonba kerülhet 
a pozsonyi Slovnaft 100%-a

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mol-tulajdonba kerülhet 
a pozsonyi Slovnaft 100%-a

2019. május 13. - 10:52

 

Ma már semmi sem áll az útjában annak, hogy a Mol a pozsonyi Slovnaft maradék, egyelőre kisebbségi részvényesek tulajdonában levő részvénycsomagját is megszerezze. - írja az ujszo.com.

Illusztráció: portfolio.hu

A szlovák jegybank jóváhagyta a Mol által a tulajdonában még nem levő Slovnaft-részvényekre vonatkozó ajánlatát, amely így a május 10-étől számított 70 naptári napon belül érvényes

 – nyilatkozta Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője.

A Mol-csoport április 12-én jelentette be, hogy nyilvános ajánlatot tesz leányvállalata, a pozsonyi Slovnaft kisebbségi részvényeinek felvásárlására. A Mol jelenleg a Slovnaft részvényeinek 98,56 százalékát tartja ellenőrzése alatt, az ajánlat a teljes részvényállomány fennmaradó 1,44 százalékára szól, amely kisrészvényesek birtokában van. Molnár elmondta:

az 1,44 százaléknyi részvénycsomagra vonatkozó nyilvános ajánlat 84 eurós részvényenkénti vételárat tartalmaz, ami meghaladja az említett részvények elmúlt 12 hónapban mért átlagárát a pozsonyi értéktőzsdén.

A Slovnaft-részvény múlt csütörtökön, 2,5 százalékos gyengüléssel, 78 eurón zárt a pozsonyi tőzsdén.

A Slovnaft tájékoztatása szerint a felvásárlási ajánlattal anyavállalatuk a részvényállomány racionalizálását célozza, hogy így csökkentse a vállalat adminisztratív terheit a pozsonyi tőzsdén. A Slovnaft-részvények tulajdonosai részletes információkhoz az említett ajánlatról az ügyben megbízott értékpapír-kereskedőnél juthatnak hozzá, amely az OTP Banka Slovensko. Kérdéseiket a [email protected] e-mail-címen tehetik fel. 

ujszo.com


 

h i r d e t é s