h i r d e t é s

Mosolygós Gyurcsánnyal hekkelték meg a konzultációs plakátokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mosolygós Gyurcsánnyal hekkelték meg a konzultációs plakátokat

2020. június 29. - 11:06

 

Megtévesztő hadművelet: DK elnökének portréja virít több fővárosi hirdetőoszlopon is, a nemzeti konzultáció hívatlan vendégeként. - írja a nepszava.hu.

Gyurcsány fejével hekkelték meg a nemzeti konzultációt Fotó: olvasói fotó / Népszava

Ismeretlenek Gyurcsány Ferenc fotóját ragasztották a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció több fővárosi plakátjára, több olvasói levelet kaptunk a plakáthekkelésről.

Az egyik Népszavának küldött kép a Harminckettesek terén készült – a hirdetőoszlopon Gyurcsány mosolygós képét a „Te országod, A te hangod” - felirat alá illesztették. A DK elnökének portréja kiugrik a plakáton látható több tucatnyi reklámarc közül, így úgy tűnhet, mint a Gyurcsány Ferenc szeretne konzultálni a koronavírusról a lakossággal – vagy a kormány a DK vezetőjével.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki próbálja meghekkelni a kormány 13 pontos, a koronavírus mellett sorosozó-migránsozó új kérdőívét. Hadházy Ákos és Szél Bernadett elkezdte összegyűjteni a már kipostázott konzultációs ívek anonim, személyes adatok nélküli nyomtatványait – és kérik a konzultációs folyamattal egyet nem értők segítségét is.

Akciójuk eddig sikeres volt, Hadházy a Klubrádiónak elmondta, hogy Jászberényben két óra alatt 500 ilyen lapot gyűjtöttek be egy pult mellett állva, de várják a névtelenül beküldött lapokat egy alapítványi címre is.

A gyűjtögetéshez időközben csatlakozott a Momentum, az MSZP és a DK, országszerte számos helyszínre települtek ki, ahol személyesen lehet leadni a konzultációs íveket.

A kormányt láthatóan zavarja a konzultációs ívek alternatív begyűjtése, erre utal, hogy támadásba lendült médiájuk is: a Magyar Nemzet arról írt, hogy az akcióval törvényt sérthetett Hadházy, és idézték Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság (NAIH) elnökét, aki adatvédelmi szempontból aggályosnak nevezte az akciót, mondván, Hadházyék adatbázisépítésre használhatják fel (az amúgy hangsúlyozottan név és személyes adat nélkül kért) íveket.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s